La Generalitat promou la Setmana Cultural de Guandong a Catalunya

La iniciativa s'emmarca en l'acord de cooperació subscrit pel govern català i la regió cantonesa l'any passat

query_builder   18 juny 2004 11:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat promou la Setmana Cultural de Guandong a Catalunya

La iniciativa s'emmarca en l'acord de cooperació subscrit pel govern català i la regió cantonesa l'any passat

La Secretaria de Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya, Casa Àsia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la collaboració de La Caixa, promouen la Setmana Cultural de Guandong a Catalunya que se celebrarà els dies 21,22 i 23 de juny a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

La inauguració tindrà lloc dimarts, dia 22 a les 18:30 hores, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, la secretària de Relacions Internacionals, Margarita Obiols, el cònsol general de la Xina Gao Zhengyue i una delegació d’autoritats de la província cantonesa que han viatjat a Catalunya amb motiu d’aquest esdeveniment.

La Setmana Cultural de Guandong s’emmarca en l’acord d’amistat i cooperació subscrit pel govern català i la província de Guandong l’any 2003 que contempla la promoció d’intercanvis en els camps de l’economia, el comerç, la ciència i la tecnologia, la cultura i l’educació. En aquest sentit, la setmana de Guandong a Catalunya és una iniciativa que té com a finalitat apropar les tradicions i la cultura d’aquesta província meridional de la Xina a la població autòctona de Santa Coloma i els residents d’origen xinès que hi conviuen. El Govern català, d’altra banda, ha manifestat reiteradament el seu interès en mantenir i incrementar les seves relacions amb Àsia, a través del contacte permanent i l’obertura de noves vies de cooperació amb aquesta regió.

Tres dies d’activitats

Durant tres dies Santa Coloma acollirà les tradicions i la cultura d’aquesta província meridional de la Xina, a través d’espectacles, tallers i exposicions.  Així, amb motiu d’aquesta setmana es podran veure a Catalunya, per primer cop les tradicionals titelles xineses de la Companyia de titelles de Guandong, que s’instal•larà al Teatre Josep Maria de Sagarra els dies 21, 22 i 23. L’altre espai de referència serà la Biblioteca Can Peixauet, que acollirà tallers d’artesania tradicional de Foshan i una exposició fotogràfica sobre Guangong.

Per tal de donar continuïtat a aquesta setmana, i dins d’aquest marc de col•laboració cultural, Casa Àsia instal•larà a la Biblioteca Can Peixauet el punt d’informació Info-àsia, amb l’objectiu d’apropar la ciutadania de Santa Coloma a la realitat d’aquest continent i a la comunitat xinesa instal•lada en aquesta ciutat -una de les més nombroses de Catalunya-, amb prop de tres mil persones censades a l’inici de l’any.

4  

Imatges

Programa

Programa 450

programa 3

programa 3 507

programa 2

programa 2 813

programa 1

programa 1 788

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined