1. El Govern aprova la bonificació del 100% en el preu del peatge en els viatges d’anada i tornada en 24 hores, de dilluns a divendres no festius
  2. Els usuaris podran registrar-se per beneficiar-se de les noves mesures a partir de principis d’octubre

El Govern ha aprovat la modificació de les concessions de la C-16 i de la C-32 per aplicar la gratuïtat en el preu dels peatges per als trajectes de mobilitat obligada entre Terrassa i Manresa i entre Sitges i el Vendrell a partir del 4 de novembre vinent. Amb aquestes noves bonificacions del 100%, el Govern avança en el procés que va iniciar fa uns anys per afavorir la mobilitat obligada i l’equitat territorial, i també per optimitzar les vies d’alta capacitat, descongestionar les vies convencionals —la C-55 i la C-31, principalment, en aquest cas— i millorar la seguretat viària.

  1. C-16: La gratuïtat s’aplicarà al tram de la C-16 entre Terrassa i Manresa (barreres troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet) en els viatges d’anada i tornada que s’efectuïn en un interval de 24 hores en la mateixa barrera de peatge, de dilluns a divendres no festius, mitjançant registre previ gratuït i utilitzant un sistema de pagament dinàmic (Via-T o App gratuïta Satelise). Els usuaris de vehicles lleugers (turismes, furgons i furgonetes) podran beneficiar-se del 100% de descompte a partir del 4 de novembre i, en el cas de les motocicletes, atès que cal dur a terme un procés d’adaptació tecnològica, a partir del 16 de desembre. El sistema de registre estarà operatiu a principis d’octubre al web d’Autema.
  2. Així mateix, s’homogeneïtzen la resta de descomptes en dia laborable (de dilluns a divendres no festius) en una bonificació del 40,47% al tram Manresa-Terrassa per als trajectes en hora punta de 6.30 h a 10.30 h i de 17 h a 21 h, per a totes les categories tarifàries, amb pagament dinàmic. (barreres troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet). Es manté la gratuïtat a la ronda de Manresa a la barrera lateral, amb origen o destinació al nord, mitjançant qualsevol mitjà de pagament dinàmic (Via-T o App gratuïta Satelise) o alternativament, amb el registre previ de la matrícula del vehicle.
  3. C-32: El tram de la C-32 entre Sitges i el Vendrell serà gratuït a partir del 4 de novembre per a la mobilitat obligada, entre les barreres troncal i lateral de Cubelles i l’accés de Calafell. La mesura abasta turismes, furgons, furgonetes i motocicletes que, de dilluns a divendres no festius, fan trajectes d’anada i tornada en un marge de 24 hores. Per a beneficiar-se’n, cal inscriure’s al registre de mobilitat obligada i disposar del sistema de telepeatge (VIA T) o descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai. Continuen quedant exclosos de la gratuïtat els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, que són de llarg recorregut o amb origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

El sistema de registre estarà operatiu a principis d’octubre al web d’Aucat.

Es manté la gratuïtat per als moviments de la ronda del Penedès i la bonificació actual del 50% per a la mobilitat obligada al tram Castelldefels-Sitges.

D’altra banda, cal recordar que es mantenen en els mateixos termes els descomptes actuals per a vehicles amb alta ocupació (bonificació del 40%) i de zero i de baixes emissions (30% i 75% respectivament).