Artur Mas ha inaugurat les noves instal·lacions de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps)

Mas ha destacat especialment Joan Rodés com a artífex d'aquest projecte

query_builder   28 juliol 2003 16:15

event_note Nota de premsa

Artur Mas ha inaugurat les noves instal·lacions de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps)

Mas ha destacat especialment Joan Rodés com a artífex d'aquest projecte

El conseller en cap, Artur Mas, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions de l’Idibaps, que estan ubicades a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB). Mas destacat especialment la figura de Joan Rodés com a artífex de la materialització d’aquest projecte i ha expressat la voluntat de la Generalitat de continuar incrementant el pressupost destinat a la recerca. El conseller en cap ha indicat que Catalunya disposa ja de capital humà preparat per fer recerca d’alt nivell i s’ha felicitat per l’acord entre les diferents institucions que formen el consorci i que està situant Barcelona en un lloc destacat en el camp de la recerca biomèdica.

Mas ha estat acompanyat pel conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell i el de Sanitat i Seguretat Social, Xavier Pomés. També els acompanyaven Joan Rodés, director general de la Corporació Sanitària Clínic i director de l’Idibaps; Ramon Alemany, vicerector adjunt al Rectorat de la Universitat de Barcelona;  Lluís Calvo, coordinador institucional del CSIC a Catalunya; i Joaquim Casal, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya i president de l’Idibaps.

Casal ha manifestat el suport decidit del DURSI a l’Idibaps i ha recordat amb satisfacció el llarg camí que s’ha hagut de recórrer per arribar al dia d’avui. També  hi ha reiterat el seu suport Lluís Calvo qui, en nom del CSIC, ha mostrat el desig i la voluntat d’aconseguir que Catalunya ocupi un lloc capdavanter en la recerca internacional.

Joan Rodés ha agraït a totes les institucions el suport que han donat a l’Idibaps i ha recordat els doctors Laporte, Bricall, Mato i Grau, primers representants de les institucions que formen el consorci i que, ara fa vint anys, van començar a gestar aquest projecte. També Ramon Alemany ha manifestat, en nom de la UB, la satisfacció d’acollir aquest centre de recerca i la voluntat de continuar col·laborant-hi decididament.

L’Idibaps és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IIBB-CSIC). És el primer centre de recerca biomèdica de l’Estat espanyol en producció científica, amb més de 450 treballs publicats l’any 2002 en revistes amb factor d’impacte. És la primera institució de recerca traslacional amb equips molt competitius, tal com ho demostra la darrera convocatòria de les Xarxes de Centres i Grups del Ministeri de Sanitat. Tot i això, fins ara, no disposava d’un espai físic propi. Tots els seus investigadors bàsics i clínics s’ubicaven a les instal·lacions de les diferents entitats biomèdiques que el formen: els departaments de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques del CSIC.

Amb la inauguració de 1.500 m2 de laboratoris i despatxos es crea, dins la Facultat de Medicina de la UB, el primer espai exclusivament de l’Idibaps. El cost d’aquestes obres, que continuaran fins a abastar més de 8.000 m2 de la Facultat, suma un import de més 17 milions d’euros en el període 2001-2006. L’obra civil ascendeix a més 13 milions d’euros, mentre que la inversió en equipament científic s’estima en uns 4 milions d’euros. El DURSI hi ha aportat 14,7 milions d’euros, dels quals 1,6 corresponen a fons FEDER. Per la seva banda, l’Estat hi participa amb 0,3 milions d’euros dels FEDER estatals. També ha avançat 2 milions d’euros que haurà de retornar la Generalitat. Aquesta actuació conjunta permetrà una millor interrelació i més proximitat entre els investigadors bàsics i clínics per tal de continuar fent recerca biomèdica de primer nivell.

3  

Imatges

Discurs d'Artur Mas durant la inauguració de les noves instal·lacions de l'Idibaps

Discurs d'Artur Mas durant la inauguració de les noves instal·lacions de l'Idibaps 383

Artur Mas i Andreu Mas-Colell

Artur Mas i Andreu Mas-Colell 419

Noves instal·lacions de l'Idibaps

Noves instal·lacions de l'Idibaps 428

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined