La Generalitat destina 48 MEUR a la millora de diverses infraestructures del país

query_builder   22 abril 2004 17:30

event_note Nota de premsa

La Generalitat destina 48 MEUR a la millora de diverses infraestructures del país

La Generalitat destinarà més de 48 milions d’euros a la millora de diverses infraestructures a través de les obres adjudicades avui per l’empresa pública GISA, depenent del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Per demarcacions, les obres més rellevants són les següents:

Demarcació de Barcelona                                             Import total: 18,8 MEUR

Enllaç connexió autopista C-58 amb polígon industrial Can Perellada (Terrassa)

Les obres previstes tenen l’objectiu de millorar l’enllaç de connexió de l’autopista C-58 amb el polígon industrial Can Parellada Aquestes obres comportaran una millora substancial per a la xarxa viària, pel trànsit rodat i conseqüentment per a la seguretat dels usuaris.

L’import és de 3,6 MEUR i el termini d’execució de nou mesos.

Pas alta velocitat sota estació FGC a Martorell Enllaç

Consisteix en la construcció d’una part del túnel per on passarà la línia del tren d’Alta Velocitat que fa la Generalitat en conveni amb el GIF. El mètode constructiu d’aquesta obra permet que no quedi afectada la circulació de trens per la línia de FGC.

Les obres s’han adjudicat per un import és de 3,4 MEUROS i tenen un termini d’execució previst de 7 mesos.

Reforçament del ferm de la C-61 (Arenys de Munt-Sant Celoni)

Les obres adjudicades avui consisteixen en el reforçament del ferm de la carretera C-61 des d’Arenys de Munt a Sant Celoni en una longitud total de 12,4 quilòmetres.

Les obres s’han adjudicat per un pressupost de 1,8 MEUROS i tenen un termini d’execució de 4,5 mesos. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn a finals del proper mes de maig o a començaments de juny.

Reforç de ferm de la carretera C-17 entre Barcelona i Montcada

Les obres adjudicades consisteixen en el reforçament del ferm de la carretera C-17 (antiga N-152) entre Barcelona i Montcada i Reixac.

Les obres s’han adjudicat per un pressupost de 437.430 euros, i tenen un termini d’execució de 3 mesos. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn a finals del proper mes de maig o a començaments de juny.

Millora de la Travessera de Terrassa N-150a

Les obres adjudicades avui consisteixen en la millora de la travessera de la carretera N-150a a Terrassa entre l’avinguda de Madrid i la riera de les Arenes

Les obres inclouran, entre altres elements, la construcció d’una nova rotonda situada prop de la riera de les Arenes i la remodelació de l’eix principal de l’avinguda urbana i construcció dels ramals d’enllaç .

Les obres s’han adjudicat per un pressupost de 1.522.627 euros, i tenen un termini d’execució de 6 mesos. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn el mes  de juny.

Millora del ferm de la carretera de Santa Maria del Corcó al límit amb La Selva

Les obres adjudicades avui consisteixen en el reforçament del ferm de la carretera C-153 en els trams més deteriorats d’aquesta carretera, que corresponen  a un tram d’uns 3 quilòmetres, del PK 20,5 al 23,5 situat entre santa Maria de Corcó i Cantonigròs i a cinc actuacions puntuals situades entre Cantonigròs i el límit amb la comarca de la Selva.

Les obres se situen dins dels termes municipals de Santa Maria de Corcó i de Rupit i Pruit a la comarca d’Osona.

Les obres s’han adjudicat per un pressupost de 614.464 euros, i tenen un termini d’execució de 3 mesos. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn el proper mes de maig.

Demarcació de Girona                                                    Import total: 18,6 MEUR

Variant de Sant Esteve d’en Bas

Aquesta variant, evitarà el pas per la travessera de Sant Esteve i facilitarà la connexió amb Olot, a través de les Preses, i amb la C-37 a través de l’eix Vic-Olot fins a Vic.

La variant tindrà una longitud de 2,3 km. Neix a la C-63, a l’est del nucli de Sant Esteve, a la zona de la Pallola i enllaça amb la C-152, al nord est de la població, a l’altura del  Pla de la Serra.

Les obres s’han adjudicat per un valor de 13,3 MEUR i tenen un termini d’execució de 12 mesos. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn el proper mes de juny.

Variant de Sant Jordi Desvalls  i supressió del pas a nivell

Aquesta nova variant permetrà la supressió d’un pas a nivell que és un punt de perill potencial i al mateix temps suposarà una millora per a la fluïdesa del trànsit i una disminució de l’impacte de la circulació sobre el propi nucli urbà de Sant Jordi Desvalls.

La nova variant s’inicia a l’oest del nucli urbà, a la zona de Mas Icart, passa pel nord de Sant Jordi Desvalls i s’acaba a l’est de la població, prop del riu Ter. La variant tindrà uns 2,9 quilòmetres de longitud.

Les obres de construcció de la variant de Sant Jordi Desvalls  s’han adjudicat per un valor de 5,1 MEUR i tenen un termini d’execució previst de 12 mesos. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn l’estiu vinent.

Demarcació de Tarragona                                             Import total: 4,4 MEUR

Condicionament de la C–221 tram Gandesa-Batea

El condicionament  de la carretera C-221 s’ha previst en dues fases:

La primera fase, que és la que s’ha adjudicat avui, inclou el condicionament del tram que va des de la variant de Batea fins a la N-420

Aquesta fase està formada per dues actuacions diferents:

–        Condicionament  de la carretera C-221 entre el final de la futura variant de Batea i la intersecció amb la carretera N-420, prop de Gandesa.

–        Connexió entre les carreteres C-221 i T-723, que inclou l’execució d’una rotonda sobre la T-723 , la construcció d’un nou vial entre aquesta rotonda i la C-221, així com la pavimentació del vial.

Les obres tenen un termini d’execució de 12 mesos i es preveu que s’iniciïn durant el proper mes de juny, amb  un pressupost  de 3 MEUR.

Rotonda d’Ulldecona

La rotonda se situarà a la intersecció de la carretera T-332 (Travessera d’Ulldecona) amb la carretera TV-3319 (carretera d’Ulldecona a la Sènia).

Les obres adjudicades avui tenen un pressupost de 473.000 euros. Es preveu que les obres s’iniciïn el mes de juny. El termini d’execució de les obres és de sis mesos.

Millora rotonda Sant Jaume dels Domenys

La rotonda se situarà al nucli de Papiolet, al terme municipal de Sant Jaume dels Domenys, i es construirà a la intersecció entre la carretera T-240 que va de la Bisbal del Penedès a Llorenç del Penedès amb la carretera TV-2122 que va des del Papiolet a Sant Jaume dels Domenys.

Aquesta actuació que està prevista que comenci a finals del mes de juny té un termini d’execució de 3 mesos, i comptarà amb un pressupost de 280.810 €.

Millora accés sud a Aldover C-12

Les obres previstes consisteixen en la construcció d’un tercer carril central d’espera a la carretera C-12, per tal de fer els girs a l’esquerra amb total seguretat. Les obres inclouen també la formació dels carrils d’alentiment (o de sortida de la carretera) i d’acceleració per incorporació a aquesta, a fi de millorar també els girs a la dreta.

Aquesta actuació que està prevista que comenci el proper mes de juny té un termini d’execució de 4 mesos, i comptarà amb un pressupost de 226.563 €.

Demarcació Lleida                                              Import total: 5,29  MEUR

Millora de la L-310 a Agramunt

La millora d’aquesta carretera s’ha previst en dues fases. Una primera fase, que és la més propera a Cervera, ja està adjudicada, té un import d’uns 2,6 MEUR i es preveu que les obres comencin properament.

La segona fase que és la que s’ha adjudicat avui correspon a la millora de revolts i reforçament del ferm de la carretera L-303en un tram d’11 km situats entre Agramunt i la intersecció amb la L-310.

El pressupost de les obres és de 5,30 MEUR. Està previst que aquestes obres s’iniciïn el proper mes de juny , amb un termini d’execució de 8 mesos.

4  

Fitxers adjunts

Demarcació de Barcelona

Demarcació de Barcelona
DOC | 81

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona
DOC | 475

Demarcació de Lleida

Demarcació de Lleida
DOC | 64

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona
DOC | 71