La Filmoteca dedica un cicle al cinema francès sota l'ocupació nazi

Durant aquesta setmana i la vinent

query_builder   12 juny 2003 13:34

event_note Nota de premsa

La Filmoteca dedica un cicle al cinema francès sota l'ocupació nazi

Durant aquesta setmana i la vinent

La Filmoteca de Catalunya dedica un cicle al cinema francès sota l’ocupació nazi amb la programació, des de dilluns passat, 9 de juny, i fins al pròxim dia 21, de set films d’aquest període, que es completarà amb la projecció de Salvoconducto (2002), que recull la  visió que el cineasta francès Bernard Tavernier va fer d’aquesta etapa del cinema del seu país.

Les projeccions del cicle, que porta per títol Cinema francès sota l’ocupació nazi, tenen lloc a la sala Aquitània, seu de la Filmoteca a Barcelona (Avinguda Sarrià, 33) i inclouen, a més de les sessions, el lliurament del premi Trofeu Sant Nitrat i la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor Georges Simenon.

El Trofeu Sant Nitrat l’atorga l’associació Cinema-Rescat a les personalitats o institucions en reconeixement a la seva tasca en favor de la recuperació del patrimoni cinematogràfic. Enguany, els convocants del guardó han premiat Michelle Aubert, conservadora de Les Archives du Film du CNC (Centre National de la Cinématographie), entitat que ha restaurat els films que es presenten en aquest cicle. Aubert, que també va ser presidenta de la Federació Internacional d’Arxius de Films (FIAF) des del 1995 fins al 1999, recollirà el guardó dijous vinent, 12 de juny, abans de la projecció del film Le corbeau (El corb).

Per commemorar el centenari del naixement de Georges Simenon el cicle inclou l’exhibició de les adaptacions de dues obres de l’escriptor: Les inconnus dans la maison (1941) i Les caves du Majestic (1944), rodades en plena ocupació nazi. Als espectadors que assisteixin el dissabte 21 de juny a la primera projecció, se’ls regalarà una invitació per a la segona.

El cinema realitzat durant l’ocupació nazi, des del 1940 fins al 1944, es caracteritza bàsicament per la implantació a França de la productora alemanya Continental i per la prohibició de l’exhibició de films de parla anglesa.

1  

Imatges

Fotograma del film Le corbeau (El corb),

Fotograma del film Le corbeau (El corb), 80

2  

Fitxers adjunts

Fotograma del film Le corbeau (El corb)

Fotograma del film Le corbeau (El corb)
DOC | 19

Programació

Programació
DOC | 19