EL CONSELLER EN CAP SIGNA CONVENIS AMB ELS CONSELLS COMARCALS PER IMPULSAR MÉS DE 1.100 ACTUACIONS PER ALS JOVES A 316 MUNICIPIS

query_builder   22 setembre 2004 18:00

event_note Nota de premsa

EL CONSELLER EN CAP SIGNA CONVENIS AMB ELS CONSELLS COMARCALS PER IMPULSAR MÉS DE 1.100 ACTUACIONS PER ALS JOVES A 316 MUNICIPIS

El govern català augmenta un 27% el suport als plans de joventut, d’acord amb al seva aposta per les polítiques de proximitat

El Conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargalló, ha signat avui amb els presidents dels consells comarcals de Catalunya els convenis de suport al desenvolupament dels plans comarcals i locals de joventut. A l’acte, que s’ha fet al Palau de la Generalitat, també hi ha assistit la secretària general de Joventut, Marta Rosàs. A través d’aquests convenis el govern català destinarà enguany 1.818.800 € a les comarques i municipis del país, un 26,8% més que el 2003, per tal que s’hi puguin dur a terme un total de 1.099 actuacions per als joves.

El Conseller en cap ha destacat la importància de fer polítiques de joventut que es concretin en accions reals i ha insistit en què, per aconseguir-ho, és imprescindible el treball conjunt de la Generalitat i els ens locals, “que són les administracions més properes als ciutadans i les que coneixen millor les seves necessitats”. Per aquest motiu, Josep Bargalló ha manifestat la voluntat de la Generalitat de donar més suport als Ajuntaments i als Consells Comarcals. El Conseller en cap també ha avançat que de cara al 2005, l’objectiu del Govern català és que “l’aposta pel món local sigui encara més forta”. En aquest sentit, Bargalló ha anunciat un increment de les dotacions econòmiques de suport a polítiques de joventut realitzades pels ens locals, més suport tècnic en el disseny i l’avaluació d’aquestes polítiques i l’inici del procés d’elaboració d’una llei catalana de polítiques de joventut.

Enguany s’han elaborat 41 plans comarcals i 316 plans locals de joventut. L’objectiu principal d’aquests plans estratègics, realitzats pels ajuntaments i els consells comarcals respectivament, és adaptar les polítiques de joventut a la situació en què es troben els joves de cada comarca i municipi, en els diferents àmbits de la seva vida: la formació, el treball, l’habitatge, la salut i la participació.

Aquests plans locals i comarcals permeten el desplegament territorial del Pla Nacional de Joventut de Catalunya, impulsat pel govern català.

El suport de la Generalitat de Catalunya als plans locals i comarcals de joventut s’ha realitzat establint com a prioritàries aquelles actuacions que afavoreixin l’emancipació i fomentin la participació, àmbits també prioritaris pel govern català en matèria de joventut per a la present legislatura.

2  

Fitxers adjunts

Plans locals i comarcals de joventut

Plans locals i comarcals de joventut
PPT | 664

Dades plans comarcals i locals de joventut

Dades plans comarcals i locals de joventut
DOC | 204