La Xarxa de Regions per al Desenvolupament Sostenible obté el suport de Kofi Annan

query_builder   28 març 2003 14:57

event_note Nota de premsa

La Xarxa de Regions per al Desenvolupament Sostenible obté el suport de Kofi Annan

 El lehendakari Ibarretxe ha inaugurat avui la Cimera, que se celebra a San Sebastián, amb la participació de 50 governs regionals de tot el món El conseller Espadaler ha destacat que els principals objectius són arribar a les Nacions Unides, ampliar la xarxa i establir un marc estable de cooperació entre regions

Avui s’ha inaugurat a San Sebastián, amb la presencia del lehendakari, Juan José Ibarretxe, la Cimera de Regions per al Desenvolupament Sostenible, que tindrà lloc fins el 31 de març.

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, que és present en aquesta Cimera com a membre fundador, ha destacat que els principals objectius de la Xarxa són arribar a ampliar la xarxa amb més regions, arribar a les Nacions Unides i establir un marc estable de cooperació entre regions. En aquest sentit, la Cimera ha rebut el suport del Secretari General de les Nacions Unides, Kofi Annan, qui ha fet arribar un missatge especial per donar suport a aquesta iniciativa. En aquest missatge, Annan ha recalcat que “són necessaris canvis per construir un món més segur, més just i més equitatiu” i que “les autoritats regionals esteu en una posició immillorable per conscienciar i encoratjar aquests canvis tant d’actitud com de comportament”.

Aquesta Xarxa Mundial de Regions es va constituir durant la Cimera de Johannesburg l’estiu passat, essent Catalunya una de les regions impulsores, i té com a objectiu que aquests governs regionals amb competències mediambientals, puguin coordinar-se, compartir experiències i tenir veu en els grans fòrums internacionals que treballen en el desenvolupament sostenible amb igualtat amb els Estats, els poders locals, les ONG i les empreses.

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha destacat aquest matí que és important la creació d’una xarxa de regions com aquesta, perquè “hem notat, sovint, l’absència en fòrums internacionals de regions com Catalunya, pionera en l’àmbit mediambiental, i d’alguna manera omplirem el buit que hi ha”. Espadaler ha afegit que “el desenvolupament sostenible ha de ser decisiu també des de les regions “.

En aquesta Cimera es definirà l’estructura que tindrà aquesta Xarxa de Regions i es determinaran els càrrecs que ocuparà cada país en el sistema organitzatiu. Catalunya confia en poder ocupar una de les vicepresidències. San Sebastián, 28 de març de 2003

4  

Imatges

Inauguració de la conferència

Inauguració de la conferència 199

El conseller Espadaler, durant la conferència

El conseller Espadaler, durant la conferència 206

El conseller Espadaler amb el lehendakari Ibarretxe

El conseller Espadaler amb el lehendakari Ibarretxe 155

El conseller Espadaler, duran la Conferència

El conseller Espadaler, duran la Conferència 206