Artur Mas defensa el nou Estatut com a garantia de futur de l'economia catalana

El conseller en cap reclama la gestió d'algunes línies ferroviàries, la gestió de la immigració i la presència en òrgans

query_builder   13 juny 2003 17:39

event_note Nota de premsa

Artur Mas defensa el nou Estatut com a garantia de futur de l'economia catalana

El conseller en cap reclama la gestió d'algunes línies ferroviàries, la gestió de la immigració i la presència en òrgans

El conseller en cap, Artur Mas, considera que Catalunya ha d’orientar la seva política en relació a Espanya de forma nova amb un nou Estatut que asseguri una capacitat de decisió forta i sense dependència. Durant la clausura de la XIV edició de la Trobada al Pirineu celebrada avui a Rialp, Artur Mas ha defensat el nou Estatut com a garantia de futur de l’economia catalana.

Com a exemples de la necessitat d’un nou Estatut, Mas ha dit que el nou marc jurídic ha de permetre que Catalunya decideixi la gestió d’infraestructures com de les línies ferroviàries de la Pobla, Lleida-Manresa o Vic-Puigcerdà “perquè en la situació actual podem intentar convèncer Madrid perquè faci els deures”. En aquest àmbit també ha reclamat la necessitat de poder orientar, seleccionar i regular la immigració que arriba o la possibilitat de tenir veu en òrgans internacionals.

Mas ha lamentat que quan arriba una majoria absoluta a Madrid es faci una reculada en matèria d’autogovern. Malgrat aquest fet, però, valora positivament l’actual situació de l’economia catalana tot i el moment d’incertesa que es viu en l’àmbit internacional i ha afegit que el gran repte de l’economia del país és ara la innovació. En aquesta línia de valoracions, ha conclòs “el nostre full de ruta ha estat un bon full de ruta i ara el que cal és reforçar-lo perquè tots els sectors econòmics en puguin treure profit”.

El conseller en cap també és partidari “de treure tot el suc possible a la Constitució en matèria d’autogovern i posar el motor al màxim de revolucions sense passar la línia vermella”. També ha assegurat que “demanar un nou Estatut no és radicalitzar-se sinó portar Catalunya tan lluny com sigui possible”. “L’objectiu, -ha afegit- no és donar l’esquena a Espanya, sinó de no deixar d’implicar-s’hi”. També ha afirmat que a Catalunya hi ha d’haver un Govern amb llibertat d’acció capaç de negociar amb tothom i amb les mans lliures per influir a Espanya.

2  

Imatges

Fotografia de la clausura de la XIV edició de la Trobada al Pirineu

Fotografia de la clausura de la XIV edició de la Trobada al Pirineu 219

Fotografia d'Artur Mas a la clausura de la XIV edició de la Trobada al Pirineu

Fotografia d'Artur Mas a la clausura de la XIV edició de la Trobada al Pirineu 219