La Generalitat inicia les obres de rehabilitació de les façanes del Seminari Conciliar de Barcelona

query_builder   14 març 2003 19:21

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia les obres de rehabilitació de les façanes del Seminari Conciliar de Barcelona

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui l’acte commemoratiu de l’inici de les obres de rehabilitació de les façanes de l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona. Aquesta actuació suposa una inversió total de 341.562 EUR, dels quals 191.309 EUR seran aportats per l’Institut Català del Sòl (INCASOL), 120.202 EUR per la Direcció General de Patrimoni Cultural i 30.051 EUR pel Seminari Conciliar.

El Seminari Conciliar de Barcelona ocupa l’illa emmarcada pels carrers Diputació, Consell de Cent, Balmes i Enric Granados.

L’edifici és obra de l’arquitecte Elies Rogent i data de l’any 1882. És una de les construccions de més caràcter urbà que defineixen l’Eixample i forma, juntament amb l’edifici de la Universitat Central, un dels conjunts arquitectònics més sòlids del centre urbà de Barcelona.

Les façanes del Seminari han estat objecte de diverses restauracions des de l’any 1990 que, si bé han aturat la seva degradació, han deixat un conjunt molt desigual doncs no s’han restaurat totes i les restaurades presenten diferents tons cromàtics al haver-se fet en diferents èpoques.

Descripció de les obres

L’obra que ara s’inicia consistirà en restaurar les façanes que donen al carrer Consell de Cent i la de la cantonada interior del carrer Enric Granados, pendents de restauració, i igualar cromàticament les façanes del carrer Enric Granados i part de la cantonada interior del carrer Balmes. Aquestes dues darreres façanes van ser restaurades l’any 1991 i 1994 i tenen un bon aspecte constructiu però s’han produït canvis en la seva coloració que trenquen la coherència cromàtica del conjunt.

2  

Imatges

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 142

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 108