Medi Ambient aprova la construcció de la depuradora de l'Ametlla de Mar

query_builder   6 novembre 2003 18:45

event_note Nota de premsa

Medi Ambient aprova la construcció de la depuradora de l'Ametlla de Mar

 És l’obra hidràulica més important dels darrers anys a les Terres d’Ebre Amb els col·lectors i l’emissari submarí, tindrà un cost de 9,67M€ Aquesta legislatura, el govern català ha realitzat 115 actuacions en matèria d’aigua a les comarques ebrenques amb una inversió total de 44.167.115€

El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient, ha aprovat avui dijous les obres de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals, els col·lectors en alta i l’emissari submarí del litoral nord de l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre, així com el col·lector d’interconnexió entre la depuradora de l’Ametlla de Mar i la depuradora del sector nord. Aquesta actuació permetrà solventar definitivament els problemes de sanejament a l’Ametlla de Mar i sanejar aquest tram de litoral.

El conseller ha manifestat que aquesta infraestructura és "una de les obres hidràuliques més importants que s’han fet a les Terres d’Ebre en la present legislatura" i "és un pas rellevant que hem donat per sanejar el litoral d’aquesta zona de Catalunya, a més de suposar el compliment del nostre compromís amb les persones i el territori".

L’estació depuradora d’aigües residuals (tractament primari), els col·lectors en alta i l’emissari submarí del litoral nord tindran un cost de 8.722.349€, que aportarà el Departament de Medi Ambient, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua. El col·lector d’interconnexió entre la depuradora de l’Ametlla de Mar i la depuradora del sector nord, tindrà un cost de 948.198€.

La nova depuradora de l’Ametlla de Mar consisteix en una línia de pretractament, un biològic consistent en un procés de fangs activats d’aireació perllongada, amb dues línies i, a continuació, la decantació també amb dues línies, i la recirculació del fang. Una vegada s’ha tractat l’aigua es desguassa a través de l’emissari submarí.

 Paral·lelament es construirà un col·lector de 4,8 km que anirà des de Calafat fins a l’estació depuradora. Donada la configuració del terreny s’haurà de fer un mínim de tres estacions de bombament.

El col·lector d’interconnexió té com a objectiu conduir les aigües brutes, procedents del casc urbá de l’Ametlla, a la nova depuradora del litoral nord per tal de poder unificar els tractaments i abocaments en un sol punt. La canonada tindrà una longitud de 2.090m.

115 actuacions i 44,16M€

El Departament de Medi Ambient, en els darrers quatre anys, ha realitzat un total de 115 actuacions en matèria d’aigua a les Terres d’Ebre amb una inversió de 44.167.115€.

D’aquestes actuacions, 34 han estat en l’àmbit de l’abastament, 32 en el del sanejament de les aigües, s’han realitzat 21 endegaments i 29 inversions en l’àmbit del manteniment de lleres.

2  

Fitxers adjunts

Quadre d'actuacions i inversions de l'ACA a les Terres de l'Ebre

Quadre d'actuacions i inversions de l'ACA a les Terres de l'Ebre
XLS | 15

Detall d'actuacions de l'ACA a les Terres de l'Ebre

Detall d'actuacions de l'ACA a les Terres de l'Ebre
DOC | 71