1. Els acords permetran la construcció de les depuradores dels municipis de Rupit, Vilanova de Sau, Montesquiu i també habilitar una plataforma per a rebre fangs deshidratats de diverses depuradores i tractar-los a la depuradora de Vic
  2. Amb la construcció de les noves depuradores i col·lectors es podran sanejar les aigües residuals dels municipis de Rupit, Vilanova de Sau, Montesquiu.
  3. Amb la plataforma de fangs es podrà incrementar la producció d’energia a partir del biogàs, millorant l’eficiència energètica del procés de depuradora
  4. Es preveu una inversió superior als 4,5 milions euros, aportats í

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consell Comarcal d'Osona han signat diversos convenis destinats a millorar el sanejament dels municipis de la comarca i la gestió dels fangs de diverses depuradores de la comarca d’Osona.

Els diferents acords, que preveu una inversió superior als 4.500.000 euros, preveuen la construcció de les noves depuradores i col·lectors als municipis de Rupit, Vilanova de Sau i Montesquiu, i la construcció d’una plataforma per a rebre fangs deshidratats de depuradores externes per a poder-los tractar conjuntament amb els de la depuradora de Vic.

Amb aquestes actuacions s’aconseguirà sanejar les aigües residuals de municipis sense sanejament i fer front a reivindicacions històriques a la comarca en quan al sanejament.

Amb la plataforma de fangs a la depuradora de Vic s’aconseguirà reduir la quantitat de fangs i la seva estabilització, al mateix temps que s’incrementarà la producció d’energia a partir del biogàs generat, millorant l’eficiència energètica del procés de depuració. Aquesta mesura s’emmarca en el pla d’eficiència energètica de l’ACA, que en els propers anys preveu aconseguir que prop del 80% de les necessitats energètiques de les depuradores provinguin de fonts d’energia neta.

La depuradora de Vic es va posar en servei l’any 1991 i es va ampliar el 1999. Actualment té una capacitat de fins a 25.000 m3/dia. El tractament dels fangs es fa per decantació per gravetat i filtres premsa que permeten deshidratar els fangs.


31 de juliol de 2024

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 47872