El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, va destacar ahir, durant la inauguració del nou dipòsit regulador i la reforma de les impulsions i conducció d’aigua per a l’abastament del municipi de Solivella, la importància de la connexió d’aquest municipi a la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Solivella rep les aigües del CAT a través del ramal Blancafort-Solivella de la nova xarxa de subministrament de la Conca de Barberà, gràcies a la col.laboració entre la Generalitat, el Consell Comarcal i l’ajuntament. Segons el conseller, “aquesta connexió és de vital importància, ja que suposa aprofitar l’aigua de l’Ebre per abastar una població que històricament ha patit deficiències de subministrament. Es tracta d’aprofitar l’aigua d’aquest riu per garantir el subministrament a diferents punts de Catalunya on en falta. L’objectiu és crear un país en xarxa, que permeti un millor repartiment, sense que això suposi una agressió al medi. Sempre hem defensat per a l’Ebre un cabal mínim de 135 metres cúbics per segon, que garanteixi la pervivència del Delta i de la seva diversitat”.
A més de la connexió, les obres que s’han fet a Solivella han consistit en la construcció d’un nou dipòsit cobert d’emmagatzematge d’aigua potable, de 500 metres cúbics de capacitat, un diàmetre de 14 metres i una alçada de 3.75 metres. Aquest nou dipòsit rebrà l’aigua des del dipòsit actual d’emmagatzematge situat sota l’antic castell de Solivella. El nou sistema d’abastament d’aigua inclou una xarxa d’impulsió amb bombament cap el nou dipòsit, les canonades i el dipòsit d’hipoclorit per la desinfecció del nou dipòsit. La nova obra té la capacitat i la pressió suficient per abastar la urbanització Montserrat de Solivella i la part alta del municipi, on abans s’abastien de 2 petits dipòsits moltes vegades insuficients.
L’Agència Catalana de l’Aigua, del Departament de Medi Ambient, ha finançat el 40% de l’obra, que ha comptat amb un pressupost total de 250.616,01 €.