Catalunya comptarà amb un Llibre Verd de la Justícia

El Llibre l'elaborarà la comissió permanent del Consell de la Justícia

query_builder   12 juliol 2004 17:09

event_note Nota de premsa

Catalunya comptarà amb un Llibre Verd de la Justícia

El Llibre l'elaborarà la comissió permanent del Consell de la Justícia

La futura comissió permanent del Consell de la Justícia, reunit avui per primera vegada sota la presidència del President de la Generalitat, Pasqual Maragall, elaborarà el LLibre Verd de la Justícia a Catalunya, que farà un balanç de l’estat i de les necessitats de l’administració de Justícia a la comunitat catalana.

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha anunciat avui que Catalunya comptarà amb un Llibre Verd de la Justícia, en el qual es farà un balanç de la situació de l’Administració de Justícia a la comunitat catalana i establirà les prioritats en aquesta matèria.

Josep M. Vallès ha explicat que la futura comissió permanent que es constituirà en el si del Consell de la Justícia serà l’encarregada de l’elaboració d’aquesta Llibre Verd de la Justícia.

Avui s’ha reunit per primera vegada des de la constitució del nou govern català i sota la presidència del President de la Generalitat, Pasqual Maragall, el Consell de la Justícia que té com a novetat la creació d’una comissió permanent per fer-lo més àgil i eficaç.

El titular del Departament de Justícia ha dit que el Llibre Verd serà una eina eficaç per fer un diagnòstic de l’estat de la Justícia a Catalunya i establir les seves prioritats.

Aquestes prioritats, pel Departament de Justícia, són recuperar algunes competències que “una interpretació restrictiva de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ)  ha anat retallant durant aquests 25 anys, i dotar a l’Administració de Justícia dels mitjans que necessita, com ara edificis judicials, tecnologies de la informació i una millor gestió de personal”.

Segons el conseller, la LOPJ  “reparteix atribucions entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Ministeri de Justícia i el Departament i nosaltres interpretem que la Constitució espanyola i l’Estatut conferien a la Generalitat totes aquelles competències que la LOPJ diu que són del govern de l’Estat”.

“Es a dir, nosaltres hauríem de fer tot allò que fa el Ministeri”, ha afegit el conseller qui ha afirmat que una Administració de Justícia “controlada per tantes autoritats generalment no acaba de funcionar bé”.

Josep M. Vallès ha indicat també que l’encàrrec a la comissió permanent del Consell de la Justícia d’elaborar el Llibre Verd, amb la qual cosa es comptarà amb l’opinió d’un ampli ventall d’operadors jurídics, és una “manifestació més de que volem governar a prop de la gent amb la qual hem de col•laborar”.

AL WEB DEL DEPARTAMENT PODEU TROBAR LES DECLARACIONS REGISTRADES DE JOSEP M VALLES  SOBRE LA REUNIO DEL CONSELL DE LA JUSTICIA I L’ANUNCI DE L’ELABORACIO DEL LLIBRE VERD DE LA JUSTICIA A CATALUNYA).

2  

Fitxers adjunts

Decñaracions de Josep M. Vallès sobre les prioritats de la Justícia a Catalunya

Decñaracions de Josep M. Vallès sobre les prioritats de la Justícia a Catalunya
WAV | 2006

Declaracions Josep M. Vallès sobre el Llibre Verd de la Justícia.

Declaracions Josep M. Vallès sobre el Llibre Verd de la Justícia.
WAV | 691