Doraemon i l'imperi maia s'estrena divendres amb 61 còpies en català

El director general de Política Lingüística assistirà demà a la preestrena a Barcelona

query_builder   27 agost 2003 11:59

event_note Nota de premsa

Doraemon i l'imperi maia s'estrena divendres amb 61 còpies en català

El director general de Política Lingüística assistirà demà a la preestrena a Barcelona

Divendres vinent, 29 d’agost, s’estrena el film Doraemon i l’imperi maia, distribuïda per Luk Internacional, que a Catalunya es podrà veure exclusivament en català. En aquesta llengua s’han distribuït un total de 61 còpies, de les quals, 59 a un total de 38 poblacions de Catalunya, una a Palma de Mallorca i una altra al principat d’Andorra.

La preestrena del film tindrà lloc demà, dijous, 28 d’agost, a les dotze del migdia, al cinema Urgell de Barcelona (Comte d’Urgell, 29) i comptarà amb l’assistència director general de Política Lingüística, Jordi Roigé, i del director general de Luk Internacional, Francisco Gratacós.

Doraemon i l’imperi maia es basa en la sèrie japonesa de dibuixos animats Doraemon, que TV3 emet des de l’any 1994 dins l’espai infantil Club Súper 3. L’any passat la cartellera de cinema català va comptar amb l’estrena de Doraemon i els pirates del mar del sud, també únicament en català, a un total de 37 poblacions de Catalunya i el 2001 amb Doraemon i les mil i una aventures, que es va poder veure a 34 poblacions.

Dels 59 cinemes de Catalunya que exhibiran Doraemon i l’imperi maia, 12 es troben a la ciutat de Barcelona (vegeu taula adjunta). La sala de Palma de Mallorca on també s’estrenarà la pel·lícula en català és Porto Pi i al principat d’Andorra el cinema Principat.

Pròximes estrenes

La cartellera de cinema en català comptarà, el mes de setembre, amb les estrenes, el dia 5, de La Lliga dels homes extraordinaris (20th Century Fox), adaptació del còmic del mateix nom creat pel guionista britànic Alan Moore, i el dia 19, de Confidence (Manga Films), dirigida per James Foley, amb Dustin Hoffman, i Andy Garcia, com a actors principals.

1  

Imatges

cartell del film Doraemon i l'imperi maia

cartell del film Doraemon i l'imperi maia 149

1  

Fitxers adjunts

sales

sales
DOC | 25