El tràfic de materials de sondeig amplia l'activitat del port de la Ràpita

query_builder   15 novembre 2004 11:00

event_note Nota de premsa

El tràfic de materials de sondeig amplia l'activitat del port de la Ràpita

El port de Sant Carles de la Ràpita ampliarà la seva activitat comercial al convertir-se en base d’operacions de la companyia Escal. Aquesta empresa té previst transformar el pou petrolífer Amposta, ubicat a 21 quilòmetres de la costa, en una reserva de gas natural.

Increment del tràfic de mercaderies

La posada en marxa d’aquesta explotació suposarà un increment del tràfic de mercaderies al port rapitenc, a través dels vaixells que a mitjans de novembre començaran a subministrar materials de sondeig i perforació a la plataforma petrolífera Amposta. Es preveu que es generi un tràfic diari de 2 vaixells.

Projecte Castor

La companyia espanyola Escal UGC, SL, amb seu a Madrid, ha estat creada per desenvolupar el projecte Castor d’emmagatzematge subterrani de gas a Espanya. Escal és una empresa que pertany a la companyia canadenca Eurogas Corporation.

El projecte Castor està inclòs en el Pla Estratègic per al sectors de gas i electricitat 2002-2011 elaborat pel Ministeri d’Economia del Govern espanyol i aprovat pel Consell de Ministres al setembre de 2002.

La companyia Escal preveu començar l’activitat d’emmagatzematge de gas a l’any 2008. L’operació contarà amb una inversió total aproximada de 350 milions de dòlars americans.

1  

Imatges

Moll comercial al port de Sant Carles de la Ràpita

Moll comercial al port de Sant Carles de la Ràpita 67

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined