Puig afirma que les visions pessimistes sobre el futur de les terres de muntanya són una mostra de desconfiança envers la gent del territori

El conseller ha fet aquestes declaracions en l'acte de cloenda de l'Any Internacional de les Muntanyes

query_builder   3 desembre 2002 15:55

event_note Nota de premsa

Puig afirma que les visions pessimistes sobre el futur de les terres de muntanya són una mostra de desconfiança envers la gent del territori

El conseller ha fet aquestes declaracions en l'acte de cloenda de l'Any Internacional de les Muntanyes

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha rebutjat les visions excessivament pessimistes sobre la realitat de la muntanya i el seu futur per considerar que són una mostra de desconfiança envers les possibilitats del territori i de la seva gent. Enfront d’això, el conseller de Política Territorial ha explicat que davant la certesa que els habitants de les muntanyes volen ser amos del seu futur, la tasca del Govern és donar-los les eines per tirar endavant amb optimisme i confiança

Puig ha fet aquestes declaracions en l’acte de cloenda de l’Any Internacional de les Muntanyes que ha tingut lloc aquest vespre a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya on ha volgut destacar el protagonisme que tenen a Catalunya les muntanyes i la seva gent.

Puig ha volgut recordar que Catalunya és un país de muntanya "ja que gairebé la meitat del país és terra de muntanya i hi tenim 300 pobles i 295.000 habitants". En aquest sentit, ha destacat que la celebració de l’Any Internacional de les Muntanyes a Catalunya ha servit "per fer un homenatge a la gent de les terres de muntanya del país".

En el seu discurs, el conseller Puig a explicat que el proper mes de juliol tindrà lloc a Catalunya una convenció sobre els Pirineus que comptarà amb presència de representants internacionals. L’objectiu d’aquesta trobada serà debatre les polítiques que en el marc de la Unió Europea incideixen i incidiran als territoris del Pirineu en el context de la redefinició que patirà properament la Unió Europea en matèria de fons estructurals i de política regional.

En el transcurs de l’acte de cloenda de l’Any Internacional de les Muntanyes, s’ha recitat un fragment del Canigó de Jacint Verdaguer mentre s’exhibia un audiovisual amb imatges aèries de les muntanyes que apareixen en el poema, s’han lliurat els Premis Rafael Farré de narració curta per a alumnes dels cursos de formació d’adults organitzats pel departament de Benestar i Família i s’ha pogut veure un fragment de l’espectacle L’Ànima de la Muntanya.

Aquest espectacle, creat expressament per a la celebració de l’ny Internacional de les Muntanyes per Quim Lecina, Marcel Casellas i Joan Serra, fa un recorregut a través de la música, la dansa i la literatura per les terres de muntanya i els seus habitants.

 A Catalunya, la celebració de l’ny Internacional de les Muntanyes, proclamat per l’NU per al 2002 ha tingut lloc en tres àmbits: debats territorials per copsar les necessitats dels territoris de muntanya i trobar els elements que han de conformar el seu; esdeveniments culturals de recuperació i recreació dels valors artístics i tradicionals que les muntanyes han conservat i en la vessant de promoció dels productes propis de les terres de muntanya.

 En les properes setmanes continuaran tenint lloc diversos actes relacionats amb l’Any Internacional de les Muntanyes.

 

1  

Imatges

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 149