Les infraestructures i la mobilitat centren el debat de Segona Conferència Internacional de la Comunitat de Treball dels Pirineus

query_builder   2 desembre 2004 13:00

event_note Nota de premsa

Les infraestructures i la mobilitat centren el debat de Segona Conferència Internacional de la Comunitat de Treball dels Pirineus

El secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, ha destacat en la inauguració de les jornades “la necessitat de potenciar les comunicacions transfrontereres i modificar la concepció que tenen els Estats”.

En el seu discurs Manel Nadal ha assenyalat que “els Estats encara tenen una concepció massa nacional de les infraestructures i la prova és que els informes de la Unió Europea constaten que els Estats continuen invertint de manera prioritària en les seves pròpies xarxes de comunicació”.  El secretari per a la Mobilitat de PTOP ha destacat que “per això són tant importants jornades com aquesta on l’objectiu és treballar per modificar aquesta concepció”.

Manel Nadal ha expressat el suport a la construcció del túnel de Vignemale, tal i com reclama el govern d’Aragó, així com la necessitat que arribi l’Alta Velocitat a Euskadi. D’altra banda el secretari per la Mobilitat ha insistit en la necessitat d’apostar per la intermodalitat com a instrument per poder reduir el trànsit viari pels Pirineus i en aquest sentit ha afirmat que “el transport de camions no és enemic de la mobilitat i carretera, tren i vaixell són compatibles”.

Segons Manel Nadal per tal que el tren sigui eficaç pel transport de mercaderies cal fiabilitat i traçabilitat en els seus recorreguts i per això es fa tan necessària la liberalització ferroviària.

De la seva banda el secretari general de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Joan Ganyet, ha destacat que “accessibilitat és contrària a marginalitat i les comunicacions transpirinenques ja estan a l’agenda política com es demostrarà en la propera Cimera Hispano-Francesa prevista pel proper dia 7 a Saragossa”.

Joan Ganyet ha assegurat que “els Pirineus són una peça estratègica per la comunicació entre la Península Ibèrica i el Magreb, així com per a la resta d’Europa”.       

1  

Imatges

Fotografia acte

Fotografia acte 470

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined