La CIM Lleida es posa en marxa

query_builder   24 maig 2004 13:00

event_note Nota de premsa

La CIM Lleida es posa en marxa

Aquest matí s’ha celebrat l’assemblea constitutiva de la comunitat logística de la Central Integrada de Mercaderies de Lleida que significa la posada en marxa efectiva d’aquest important centre logístic.

La CIM Lleida, que ha tingut una inversió de 17,4 milions d’euros, és la plataforma logística més important de les terres de Lleida. Compta amb 42 hectàrees i 13 empreses de transport ja s’hi han instal·lat o tenen previst fer-ho en els propers mesos. Actualment, ja està venut el 100% del sostre de nau construït per CIMALSA i el 70% del sòl disponible en les parcel·les. Majoritàriament, les empreses de la CIM són empreses de transport de l’àmbit de Lleida a les quals la instal·lació a la CIM pot afavorir el seu creixement i expansió. La CIM acull, també, el Mercat Central de Lleida.

Característiques de la CIM Lleida Superfície total: 42 hectàrees. Superfície equipaments privats: 11.262 m2. Superfície de sostre de naus: 78.666 m2.  Usos logístics: paqueteria i grupatge. Fondària de naus modulars: de 40 a 66 m.

Ubicació i accessos

Els terrenys escollits per a la implantació de la CIM Lleida es troben situats al terme municipal de Lleida, a la zona industrial de la ciutat, al costat dels polígons del “Segre” i del “Camí dels Frares” i al peu de la futura Ronda Sud de Lleida, que connectarà l’accés a l’autopista A-2 amb la variant de la N-II. 

En una primera fase, l’accés a la CIM Lleida es realitzarà a través del polígon industrial “Camí dels Frares” que al mateix temps connecta amb la carretera que uneix la N-240 (Tarragona), la N-II i la 1a Fase de la Ronda Sud de Lleida en procés d’adjudicació.

En una segona fase, quan s’acabi de construir la Fase II de la Ronda Sud de Lleida, es preveu un accés directe a l’esmentada Ronda Sud que al mateix temps connectarà amb la resta de carreteres de la xarxa arterial i amb els accessos a la ciutat.

Comunitat logística

Les Centrals Integrades de Mercaderies es regeixen per una comunitat logística formada per les empreses instal·lades anomenada “supracomunitat de propietaris”. Aquesta comunitat logística, amb la col·laboració de CIMALSA, garanteix el bon funcionament de la central, el manteniment de les instal·lacions i els serveis comuns de vigilància i neteja, manteniment, jardineria, etc. La constitució de la “supracomunitat de propietaris” de la CIM de Lleida suposa, doncs,  la posada en marxa efectiva i en bones condicions de la central.

RELACIÓ D’EMPRESES UBICADES A LA CIM LLEIDA

EMPRESA

ACTIVITAT

 

 

FRIGORíFICOS LERIDANOS, S.A.

Emmagatzematge i transport

TRANSPORTES AZKAR

Logística

TRANSFRISE

Emmagatzematge i transport

HOMS IMPORT, S.L.

Compravenda d’autocamions

TRANSPORTES TROTA

Logística

TRANSPORTES OCHOA

Logística

LOGISTIC I TRANSPORTS TOLO, S.L.

Logística

MONZA J.ESTEBAN S.L.

Manteniment i reparació de vehicles de transport

ÁMBITO LLEIDA

Logística

T.L. ROFE, S.L. (TRANSLINK)

Logística

TDN, S.A.

Logística

DOCKS-SEGRE

Emmagatzematge i transport

BENITO ARNÓ E HIJOS

Zona d’equipaments privats de la CIM

AJUNTAMENT DE LLEIDA

Mercat Central de Lleida

Futures CIM

CIMALSA, empresa pública de la Generalitat encarregada de la promoció, desenvolupament i gestió de centrals logístiques, està actualment desenvolupant tres centrals de mercaderies més al Camp de Tarragona, a La Selva i a l’Alt Empordà i té en estudi noves centrals en la Regió metropolitana de Barcelona i en altres comarques de Catalunya.

CIMALSA enceta una nova etapa adequant els nous projectes de centrals de mercaderies a les demandes i característiques dels diferents territoris, així com a l’evolució de les demandes del sector logístic. En aquest sentit i com a exemple, s’està treballant actualment en el desenvolupament d’un “Parc d’Activitats aeroportuàries i Logístiques” a la CIM de La Selva, per tal d’optimitzar la proximitat d’aquesta central amb l’Aeroport de Girona-Costa Brava.

1  

Fitxers adjunts

nota de premsa

nota de premsa
PDF | 235