La neu fa acte de presència en molts punts de Catalunya i podrà tornar-ho a fer durant les pròximes 36 hores

query_builder   26 febrer 2004 10:21

event_note Nota de premsa

La neu fa acte de presència en molts punts de Catalunya i podrà tornar-ho a fer durant les pròximes 36 hores

A primeres hores del matí de dijous 26 de febrer, la temperatura ha experimentat un sobtat descens a les comarques de l’interior de Girona i Barcelona, convertint-se la pluja en neu fins a cotes properes als 200 metres en alguns punts. A partir del final del matí, però, la cota de neu s’ha recuperat de nou, pujant cap als 600 metres en general.

Durant la tarda, les precipitacions continuaran a les comarques de la meitat nord i est de Catalunya, obrint-se clarianes per Ponent i pel sud. La cota de neu voltarà els 500 o 600 metres, per sobre dels quals s’hi podrien acumular més de 5 cm de neu.

Cap el vespre i la nit la precipitació es restringirà al litoral i prelitoral central, amb una cota de neu d’uns 300 metres, baixant als 200 al principi de la matinada. A la resta de Catalunya, tret del vessant nord del Pirineu, no s’esperen precipitacions durant la nit, però la baixada de la temperatura, molt acusada, i la neu humida i l’aigua de les precipitacions del dia anterior podran donar lloc a moltes plaques de gel a les carreteres.

Divendres a primera hora del matí hi haurà una pausa, però a partir de mig matí o de migdia, una depressió creuarà Catalunya de nord a sud donant lloc a ruixats d’intensitat puntualment moderada i de distribució molt irregular, que seran en forma de neu, probablement fins el nivell del mar. Aquests ruixats seran més probables a la tarda i a la meitat nord del país.

A causa d’aquesta situació, el Servei Meteorològic manté obert l’Avís de Situació Meteorològica de Risc per neu fins les 24 hores de divendres dia 27 de febrer.

Per a més informació: http://www.meteocat.com

1  

Fitxers adjunts

Gruixos de neu més importants

Gruixos de neu més importants
DOC | 61