El Departament de Medi Ambient alerta de l'alt risc d'incendi per a aquesta tarda i demà

query_builder   30 juny 2003 17:08

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient alerta de l'alt risc d'incendi per a aquesta tarda i demà

La direcció general de Prevenció de Riscos en el Medi Natural, del Departament de Medi Ambient, ha alertat que el risc potencial d’incendi forestal està augmentant i continuarà fent-ho durant les properes hores.

La setmana passada va estar protagonitzada per un episodi de vents del sud molt càlids arreu del país que va fer minvar molt la resistència de la vegetació al foc, en reduir-se la humitat de la massa forestal. El Servei Meteorològic de Catalunya ha pronosticat per a aquesta tarda i demà un episodi de vents de ponent, molt càlids i amb una baixa humitat relativa. Aquests factors faran que el risc d’incendi sigui molt alt, i fins i tot en alguns punts podria ser extrem.

 Per a demà dimarts, el risc serà alt en bona part del país, tret de l’àrea pirinenca i la Plana de Lleida, molt alt en gran part del litoral gironí, central, costa Daurada i Catalunya central, i extrem en punts del Pla de l’Estany, el Gironès, el Baix Empordà,  la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Bages i l’Anoia.

El Departament de Medi Ambient demana precaució a tota la població a l’hora de fer qualsevol activitat a la natura.

Recordem que, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta, en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, resta prohibit:

 Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà: Cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria; Fer focs d’esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires; Fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura.

 Llençar objectes encesos.

 Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

 Llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

 La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Podeu consultar diàriament del mapa de risc d’incendi a la següent adreça: http://www.gencat.net/mediamb/incendis/maparisc.htm.

1  

Imatges

Mapa de risc d'incendi 30-6-03

Mapa de risc d'incendi 30-6-03 68