Efectius del Cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, van sorprendre ahir a dos furtius que caçaven il•legalment en dos paratges diferents del terme municipal de Sant Just Desvern ( Baix Llobregat), dins dels límits del Parc de Collserola. Aquesta actuació s’emmarca en un servei de vigilància contra el furtivisme centrada en paratges conflictius de la zona.

Durant el servei d’ahir es van fer dos actuacions, la primera va comportar una denúncia administrativa per captura il•legal d’ocells fringíl•lids (ocells de cant) i també el comís de tres caderneres i un verdum. En la segona intervenció es va redactar un atestat per un presumpte delicte contra la fauna. En aquest cas el furtiu tenia parades 9 trampes tipus ballesta per a la caça indiscriminada de tot tipus d’ocell.

El furtiu que havia parat les trampes va ser sorprès quan anava a recollir les captures que, en aquell moment, eren tres exemplars de pit-roig, una cotxa fumada i una merla, tots morts. La caça d’aquestes espècies esta prohibida i les dos primeres estan protegides per la Llei de Protecció dels Animals i el Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades.

1  

Imatges

Foto de les ballestes amb els ocells atrapats

Foto de les ballestes amb els ocells atrapats 142