Catalunya i Llombardia cooperen amb l'Índia en la millora del clavegueram i el tractament de l'aigua

query_builder   29 juny 2004 19:15

event_note Nota de premsa

Catalunya i Llombardia cooperen amb l'Índia en la millora del clavegueram i el tractament de l'aigua

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha inaugurat l’acte de presentació de les conclusions de la primera fase del projecte indoeuropeu de cooperació de millora del clavegueram i sanejament d’aigua a l’estat indi de West Bengal que compta amb el suport del programa Asia Urbs de l’Oficina de Cooperació de la Comissió Europea. El conseller Salvador Milà ha destacat la importància de treballar en cooperació i ha afirmat que “Catalunya està obligada a aplicar la Directiva marc europea de l’aigua perquè l’aigua no és un bé il•limitat i és molt bona iniciativa que des de Catalunya es treballi per exportar i adaptar aquesta directiva a la realitat de l’Índia” .

Aquest projecte té com a objectiu transferir tecnologia i formació en temes de medi ambient i tractament d’aigües per assolir una gestió integral del cicle de l’aigua. A més, pretén incrementar l’intercanvi mutu en diferents vessants entre ambdues cultures, la sensibilització ambiental de la població local i la col•laboració en un projecte de millora de les condicions de vida a l’estat indi de West Bengal.

La Regione de Lombardia d’Itàlia, líder del projecte, i l’Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Medi Ambient i Habitatge són els dos socis europeus que treballen en aquesta capacitació en temes d’aigua de deu ciutats de l’estat indi de West Bengal i el municipi de Calcuta. La primera fase del projecte ha constat d’una avaluació de la situació i els requeriments, a partir dels quals es detecta la gran mancança de mitjans per a realitzar una correcta gestió del cicle hidràulic. Per aquest motiu, una de la principals tasques desenvolupades ha estat la difusió de la informació tècnica i el contacte amb agents socials catalans per a la recerca d’implicacions. Una de les altres conclusions és que cal dotar a la regió de mitjans econòmics per dur a terme infrastructures i reforçar les eines de planificació, gestió, manteniment i sensibilització de la població.

Els resultats més remarcables d’aquesta primera fase són que la Comissió Europea considera el projecte com el millor dels 42 finançats en el marc d’Asia Urbs i incorporarà com un cas tipus per aplicar-ho. Així mateix, s’ha aconseguit la implicació de 22 empreses del sector ambiental de Llombardia per cursos i la formació en matèria d’abastament i sanejament, fomentant més la responsabilitat social corporativa que les oportunitats de negoci.

La segona fase s’iniciarà en breu i centrarà els seus esforços el la formació de polítics i tècnics indis a Milà i a Barcelona.

Dades tècniques del projecte indoeuropeu de cooperació per millorar el clavegueram i sanejament d’aigua a l’estat indi de West Bengal

Finançament: programa Asia Urbs de l’Oficina de Cooperació de la Comissió Europea

Partenariat: Regione Lombardia (Cambra de Comerç de Milà) i Generalitat de Catalunya (Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Medi Ambient i Habitatge)

Inici: Març del 2003

Final: 2006

500 administracions locals implicades a l’Índia i Itàlia

Actuacions desenvolupades Fase I:

3 missions a West Bengal (Índia)

2 seminaris a Barcelona (Catalunya)

2 seminaris a Milà (Itàlia)

1  

Fitxers adjunts

Catalunya i Llombardia cooperen amb lÍndia en la millora del clavegueram i el tractament de laigua

Catalunya i Llombardia cooperen amb lÍndia en la millora del clavegueram i el tractament de laigua
PDF | 126