El Parc Científic de Barcelona clarifica el seu futur [Actualitzada]

Se signen diversos acords de col·laboració entrel el DURSI, el PCB, la UB, el MCyT i el CSIC

query_builder   19 juny 2003 11:38

event_note Nota de premsa

El Parc Científic de Barcelona clarifica el seu futur [Actualitzada]

Se signen diversos acords de col·laboració entrel el DURSI, el PCB, la UB, el MCyT i el CSIC

El DURSI ha signat avui un conveni de col·laboració amb el Parc Científic de Barcelona (PCB) i la Universitat de Barcelona per al període 2003-2005. El PCB i la UB han signat un altre conveni amb el Ministerio de Ciencia y Tecnología i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). La signatura d’aquest convenis ha estat precedida per la firma d’una declaració d’intencions conjunta que permetrà el desenvolupament i la consolidació del projecte del PCB per tal de situar-lo entre les millors estructures de recerca i innovació en el marc de l’espai europeu de recerca.

La signatura dels acords ha tingut lloc al Parc Científic de Barcelona en un acte en què han assistit conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, el ministre de Ciència i Tecnologia Josep Piqué, el president del CSIC Emilio Lora-Tamayo, el rector de la Universitat de Barcelona (UB) i president de la Fundació Parc Científic de Barcelona Joan Tugores, i el director del PCB Màrius Rubiralta.

En el seu discurs, i en un to distès, el conseller ha qualificat el Parc Científic de Barcelona com un gran projecte, i ha destacat l’esperit de col·laboració entre la Generalitat i les institucions de l’Estat que, en els darrers dies, ha permès materialitzar acords tan importants com el projecte del Sincrotró, el Port d’Informació de Catalunya (PIC), o el d’avui, al Parc Científic de Barcelona.

Per part  seva, tant el ministre Josep Piqué com el president del CSIC, Emilio Lora-Tamayo, han subratllat la importància de la recerca biomèdica que es fa a Barcelona i han manisfestat la seva voluntat d’intensificar les relacions institucionals per aconseguir que Barcelona sigui un referent mundial en la recerca biomèdica.

El rector de la UB i president de la Fundació Parc Científic de Barcelona, Joan Tugores, ha definit l’acord com un punt de partida i com la materialització de la cooperació entre el sector públic i privat en el camp de la recerca.

Pel que fa a les condicions dels convenis que avui s’han signat, el DURSI facilitarà un finançament de 9,6 M€ per a la consolidació del projecte del PCB, especialment de l’agrupació de la recerca biomèdica pública d’excel·lència, en el marc de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB-PCB). En aquest sentit, s’afavorirà el desenvolupament del programa ICREA, garantint la seva perfecta incorporació en els laboratoris del PCB i facilitant els recursos econòmics necessaris perquè desenvolupin nous equips de recerca competitius integrats en el projecte de l’IRBB-PCB. Dins d’aquest acord, el Parc Científic de Barcelona ha manifestat el seu interès per incorporar-se a l’Associació de Centres de Recerca de la Generalitat de Catalunya (ACER), d’acord amb els principals objectius del III Pla de Recerca de Catalunya i del Pla d’Innovació de Catalunya.

Per part seva, el conveni signat amb el Ministerio de Ciencia y Tecnología i el CSIC reflecteix la voluntat de donar suport al projecte del Parc Científic de Barcelona com a estructura innovadora d’interrelació entre la universitat i l’empresa dins el Sistema Espanyol d’Innovació. En aquest sentit, el Ministerio impulsarà la incorporació en el PCB d’investigadors de la UB, de la Institució Catalana de Recerca d’Estudis Avançats (ICREA) i del CSIC, que conjuntament amb les empreses ubicades a l’Edifici Modular i l’oferta tecnològica del PCB potenciarà una nova estructura de recerca i innovació tecnològica en el camp de la recerca farmacèutica, la biomedicina i la biotecnologia. Amb aquest conveni, el Ministerio assigna una dotació FEDER de 9 M€ per potenciar el nou entorn innovador del PCB.

Com a complement a les motivacions expressades per les diferents entitats en la signatura dels acords,  la Universitat de Barcelona i el Parc Científic de Barcelona, d’acord amb els altres patrons Caixa Catalunya i Fundació Bosch i Gimpera, ha convidat les dues administracions i el CSIC a que siguin presents en el Patronat de la Fundació Parc Científic de Barcelona com a institucions.

1  

Imatges

Imatge dels representants de les institucions que han signat els convenis

Imatge dels representants de les institucions que han signat els convenis 149