La Generalitat vol executar les primeres actuacions del Pla Director d'Infraestructures de telecomunicacions en els pressupostos del 2005

Un dels objectius és crear un ens gestor de les infraestructures

query_builder   29 setembre 2004 17:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat vol executar les primeres actuacions del Pla Director d'Infraestructures de telecomunicacions en els pressupostos del 2005

Un dels objectius és crear un ens gestor de les infraestructures

El secretari ha fet aquestes manifestacions durant la inauguració de la 3a. Diada de les Telecomunicacions que organitza el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació i que se celebra durant tota la jornada a Barcelona.

’El procés de redacció del PDI encara durarà unes setmanes però vull destacar que ja hi ha una sèrie d’actuacions que, donada la seva urgència, volem preveure, si acaben considerant-se viables, que es puguin començar a executar en els pressupostos de l’any vinent’, ha dit Ferran.

Entre aquestes primeres actuacions incloses en el PDI hi ha la creació de l’ens gestor de les infraestructures de telecomunicacions propietat de la Generalitat i dels ens municipals o la posada en marxa a curt termini d’una xarxa de d’alta capacitat, tant amb fibra òptica com amb altres tecnologies, que connecti tots els municipis i la major par dels nuclis de població de Catalunya.

A més, Oriol Ferran també ha apuntat que entre aquestes les necessitats detectades durant la redacció del PDI hi ha el desenvolupament d’una xarxa pública d’emplaçaments que cobreixi tot el territori i que permeti la implantació ordenada, eficient i sostenible de les diferents tecnologies mòbils. Entre les mancances a resoldre també hi ha l’extensió de les diferents tecnologies de telecomunicacions als polígons industrials no metropolitans per augmentar la competitivitat empresarial en aquestes zones.

Finalment el secretari de la STSI ha anunciat l’acceleració i ampliació del desplegament d’emplaçaments rurals per als diferents serveis de telecomunicacions. Es tracta d’ampliar l’abast i les possibilitats de les actuacions del programa Microcom, de manera que enguany ja s’estan invertint 3 milions d’euros en instal·lacions d’aquestes característiques per a garantir la cobertura de telefonia mòbil així com la recepció de les emissions de Catalunya Ràdio i de TV3 i C33 en aquelles poblacions on s’han registrat deficiències.

’Tots aquests projectes són imprescindibles per a satisfer les necessitats actuals i futures dels ciutadans i empreses de Catalunya i la major par del sector de les telecomunicacions. I són bàsics per poder garantir que no hi hagi fractura digital’, ha apuntat el responsable de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Govern.

1  

Imatges

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), Oriol Ferran

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), Oriol Ferran 72