La consellera Marta Cid i el conseller Salvador Milà lliuren el Distintiu d'Escola Verda a 70 centres escolars [Actualitzada]

query_builder   7 maig 2004 11:46

event_note Nota de premsa

La consellera Marta Cid i el conseller Salvador Milà lliuren el Distintiu d'Escola Verda a 70 centres escolars [Actualitzada]

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, han lliurat aquest matí el Distintiu 2003 d’Escola Verda a 69 centres educatius catalans durant la inauguració del I Simposi d’Escoles Verdes a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Al lliurament dels Distintius han assistit el delegat de Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge de Tarragona, Josep Lluís Pau. També han participat professors, alumnes i tècnics de medi ambient de les diferents administracions que participen en el projecte.

Les Escoles Verdes

El Programa Escoles Verdes, que  es va crear el 1998, és una iniciativa del Departament de Medi Ambient i Habitatge, amb la col·laboració del d’ Ensenyament i l’Institut Català d’Energia, ICAEN, nascuda amb la voluntat d’estendre entre les escoles catalanes el respecte pel medi ambient. Aquest projecte ajuda a identificar, dins del conjunt del país, tots els centres que es comprometen en la pròpia millora ambiental i en la del seu entorn, participant en els projectes del seu municipi.

El programa Escoles Verdes és una de les actuacions prioritàries recollides a l’Agenda 21 de Catalunya que reorienta l’educació vers el desenvolupament sostenible. En aquest sentit, es proposa que s’ajudi les escoles a dissenyar plans de treball relacionats amb el medi ambient ben integrats en els seus plans d’estudi.

D’aquest programa, destaquem un doble objectiu:

 Ajudar els centres en la seva ambientalització, és a dir, a incorporar la dimensió ambiental tant en la seva gestió com en el seu currículum.

 Identificar, dins del conjunt del país, els centres compromesos en la pròpia millora ambiental i, per tant, en la del seu entorn.

El distintiu d’Escola Verda

Actualment, un centre que vulgui obtenir aquest distintiu ha de fer la seva Diagnosi ambiental; a continuació redactar un Pla de cohesió ambiental que s’executa al llarg d’un curs escolar, i posteriorment aplicar el Programa d’Acció, un document que recull els objectius i les actuacions previstes pel següent curs escolar. Superats els punts esmentats, pot sol·licitar l’atorgament del distintiu Escola Verda, que es concedirà en cas de valoració positiva per part de la Generalitat de Catalunya.

Els distintiu té una validesa de dos anys i, el centre, per renovar-lo ha d’acreditar l’aplicació del seu Pla de Cohesió Ambiental.

La relació dels centres a qui s’atorga el Distintiu 2003 d’Escola Verda (69 centres) s’adjunta a l’annex1 d’aquest comunicat.

Barcelona, 7 de maig  de 2004

1  

Fitxers adjunts

ANNEX 1

ANNEX 1
DOC | 53