Homs es reuneix amb un grup d'experts per analitzar la inflació a Catalunya i combatre-la

Es redactarà un informe per analitzar les causes i efectes de l'IPC català

query_builder   10 febrer 2003 19:32

event_note Nota de premsa

Homs es reuneix amb un grup d'experts per analitzar la inflació a Catalunya i combatre-la

Es redactarà un informe per analitzar les causes i efectes de l'IPC català

Aquesta tarda, el conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, s’ha reunit amb un grup d’experts per analitzar l’evolució a Catalunya. La trobada, que ha impulsat per primera el conseller Homs en nom del Govern català, ha servit per posar en comú les opinions dels representants de l’Administració, del món acadèmic i d’organitzacions empresarials i sindicals sobre el progressiu augment de l’IPC català.

Tots els assistents han coincidit en valorar com a preocupants les últimes dades tant a Catalunya com a Espanya respecta a la mitjana europea. Això, han coincidit, afecta de forma molt considerable a les rendes més baixes. A la reunió, a més, també s’ha dedicat una especial atenció a analitzar els efectes que pot tenir aquest diferencial sobre la competitivitat de l’economia catalana, cada vegada més oberta a l’exterior.

Els assistents a la reunió han acordat impulsar la redacció d’un informe exhaustiu per analitzar les característiques de la inflació a Catalunya. El document haurà de servir per diagnosticar amb exactitud el procés de convergència real que segueix Catalunya amb la zona euro quant a preus i salaris. D’aquesta manera, també es vol disposar d’una proposta de treball per analitzar la incidència real del nostre IPC sobre el nivell de competitivitat de la nostra economia. El conseller Homs reunirà de nou aquest grup d’experts a finals d’aquest mes per analitzar l’informe i les conclusions que se’n desprenguin.

A la reunió, hi ha assistit: Pere Galí, Secretari de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya; Josep Pagès, Director General de Programació Econòmica; Jordi Galí, Catedràtic del departament d’Economia de la UPF i Director del Centre de Recerca en Economia Internacional; Joaquim Muns, Catedràtic d’Organització Econòmica Internacional; Anton Costas, Catedràtic del departament de Política Econòmica de la UB; Raül Ramos, coresponsable de l’equip AQR, que elabora l’informe de l’European Forecasting Network sobre perspectives econòmiques de la zona euro; Jordi Gual, Director del departament d’Economia de l’IESE; Elisenda Paluizé, professora titular del departament de Teoria econòmica de la UB; Joaquim Trigo, Director del Servei d’Estudis de Foment del Treball Nacional; Àlex Costa; Joan Carles Gallego, representant de CC.OO; i Albert Roca, director del departament, Subdirector d’Estadístiques Econòmiques de l’Idescat; Ciriaco Hidalgo, representant d’UGT d’Estudis de Pimec-Sefes.

1  

Imatges

Fotografia (Fermí Esteve)

Fotografia (Fermí Esteve) 279