Homs es reuneix amb el ministre d'hisenda xilè, Nicolás Eyzaguirre [Actualitzada]

query_builder   9 juliol 2003 17:52

event_note Nota de premsa

Homs es reuneix amb el ministre d'hisenda xilè, Nicolás Eyzaguirre [Actualitzada]

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, s’ha reunit aquest matí amb el ministre xilè d’Hisenda, Nicolás Eyzaguirre. Durant la trobada, Eyzaguirre ha exposat a Homs l’interès del seu país per establir relacions econòmiques constants i fructíferes amb Catalunya. El conseller d’Economia, per la seva banda, ha ofert la possibilitat d’estudiar “línies de col·laboració entre la Generalitat i el Govern xilè per fer que Catalunya sigui la porta d’entrada a Europa per les empreses sud-americanes”. Així mateix, ha exposat les qualitats de Catalunya per atreure inversions estrangeres, en aquest cas les de Xile.

Homs, però, també ha apuntat que la cooperació amb Xile ha de ser bilateral i, per tant, servir també perquè les empreses catalanes trobin més facilitats per establir-se en aquest país. Xile i Catalunya, a més, també tenen un marc legal molt similar que facilita les inversions entre els dos països.

Homs i Eyzaguirre han coincidit a l’hora d’assenyalar que tant Catalunya com Xile són dos països amb una economia molt oberta que orienta bona part de la seva producció a l’exterior. En aquest sentit, els dos han apuntat que és imprescindible continuar construint canals de comunicació entre els dos governs per tal d’impulsar inversions. “Convido les empreses xilenes a invertir a Catalunya, a què creïn ocupació i utilitzin els nostres professionals i al mateix temps invito les empreses catalanes a expandir-se i a instal·lar centres productius a Xile, un dels països amb una economia més emergent de llatinoamèrica”, ha dit Homs.

1  

Imatges

Fotografia (Xavier de la Cruz)

Fotografia (Xavier de la Cruz) 683