Ensenyament premia les millors propostes fotogràfiques i videogràfiques dels escolars catalans

query_builder   18 maig 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Ensenyament premia les millors propostes fotogràfiques i videogràfiques dels escolars catalans

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, presidirà l’acte de lliurament dels Setens Premis de Fotografia Escolar i Desens Premis de Vídeo Escolar que tindrà lloc demà dimarts, dia 18 de maig, a les sis de la tarda, a l’auditori Winterthur de l’Illa (Diagonal, 547 de Barcelona).

El Departament d’Ensenyament ha concedit un total de 28.800 euros en premis, distribuïts en 12 premis de 1.200 euros per a les millors propostes fotogràfiques i 12 premis de 1.200 euros per als vídeos més destacats. També es lliuraran 24 premis de 600 euros als 12 finalistes de l’especialitat. En total, el Departament atorgarà 72 premis i prop de 60.000 euros de dotació. Els treballs  guanyadors s’exposaran del dia 18 al 29 de maig a l’Illa Diagonal de Barcelona. La relació dels guanyadors i dels finalistes d’aquests premis fotogràfics s’adjunten a l’annex 1 i 2 d’aquest comunicat. Els treballs guanyadors es poden consultar a través d’Internet a la web http://www.xtec.es/audiovisuals i també a http://www.edu365.com/.

Als Premis de Fotografia i Vídeo Escolar, adreçats a tots els centres públics i privats concertats de Catalunya d’educació infantil, primària i secundària, s’hi han presentat més de 600 projectes de fotografia i vídeo de gran qualitat fotogràfica i pedagògica, xifra que suposa un increment notable de participació respecte als anys anteriors. El jurat l’han format personalitats relacionades amb el món del vídeo i la fotografia. En l’organització d’aquest certamen per a escolars han col·laborat les entitats Winterthur, Fotoprix, Sanyo, Illa Diagonal i Televisió de Catalunya (TV3).

El Servei de Mitjans Audiovisuals (SMAV) del Departament d’Ensenyament convoca aquests premis amb la finalitat d’estimular l’ús pedagògic de la fotografia a l’aula i donar a conèixer diverses experiències pedagògiques que es porten a terme en aquest camp. Una gran part dels treballs presentats han utilitzat la tecnologia digital per muntatge de les imatges.

Els Premis de Fotografia i Vídeo Escolar del Departament d’Ensenyament són els més importants que es convoquen a l’Estat Espanyol, tant pel nombre de participants com per la dotació econòmica que reben. Al llarg dels darrers anys, han participat en els concursos més de 2.000 escoles d’arreu de Catalunya i moltes de les produccions audiovisuals han estat premiades i difoses en festivals estatals i internacionals.

Barcelona, 17 de maig de 2004

1  

Fitxers adjunts

ANNEX 1 i 2

ANNEX 1 i 2
DOC | 50