El Centre de Tecnificació d'Amposta acollirà la formació posterior dels alumnes del cicle formatiu de grau superior d'animador d'activitats físiques esportives de l'IES Montsià

query_builder   22 juny 2004 14:24

event_note Nota de premsa

El Centre de Tecnificació d'Amposta acollirà la formació posterior dels alumnes del cicle formatiu de grau superior d'animador d'activitats físiques esportives de l'IES Montsià

Avui s’ha presentat a l’IES Montsià d’Amposta el nou cicle formatiu de Tècnic Superior en animació d’activitats físiques i esportives, que aquest centre començarà a impartir a partir del mes de setembre. Aquesta presentació ha anat a càrrec del director dels Serveis d’Educació, Xavier Vega i del Coordinador territorial d’Esports, Jesús Auré, que han estat acompanyats pel director del Centre i pel regidor d’Esports a l’Ajuntament d’Amposta.

Vega ha destacat l’aposta de futur que significa aquest nou cicle formatiu de grau superior, posterior al Batxillerat, perquè donarà resposta a la gran demanda de tècnics que hi ha actualment per part de la societat i del mercat laboral. D’acord amb els indicadors, el responsable d’Educació a les Terres de l’Ebre, ha insistit en la necessitat que té el nostre país de tècnics superiors i ha destacat la política general del seu departament de foment de la formació professional per donar cobertura a aquesta nova orientació del mercat laboral.

El director dels serveis d’Educació també ha destacat la singularitat d’aquest nou cicle formatiu que fins ara només s’impartia a un centre de la província de Tarragona i que se’n surt del perfil normal d’altres cicles formatius més encaminats al món industrial, i no tant a un àmbit cada cop més important a Catalunya com és l’oci i la qualitat de vida.

El director de l’IES Montsià, Domènech Noguera, ha explicat que la durada d’aquest cicle serà de dos cursos acadèmics de 2000 hores, 1590 de les quals es realitzaran al mateix centre i les 410 hores restants seran de formació en diferents centres de treball. Noguera ha destacat el privilegi que suposarà impartir aquest cicle formatiu a Amposta, pel fet de poder gaudir de les instal·lacions esportives municipals per realitzar les pràctiques i pel fet també de la proximitat de les mateixes al centre on s’impartirà la part teòrica d’aquest cicle.

El responsable del centre ha declarat que a nivell professional aquesta nova matèria que s’impartirà té garantit l’èxit perquè comptarà amb Ramon Sogues, com a cap d’activitats fisicoesportives i tutor, i amb Fidel Font, com a cap d’educació física i coordinador del Centre de Tecnificació, tots dos reconeguts professionals en el món de l’Esport. La previsió de places per al curs que s’iniciarà al setembre és de 30, que ja s’han sobrepassat amb la preinscripció (actualment 37 preinscripcions i 4 de reserva).

Noguera ha finalitzat la seva intervenció  fent esment a les sortides professionals d’aquest cicle, entre elles, la promoció i l’animació d’activitats físiques i esportives. També ha destacat el fet que els tècnics en aquest àmbit podran accedir posteriorment a altres estudis universitaris com: Llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport , Mestre d’E ducació Física i diferents diplomatures (Educació Social, Infermeria, Fisioteràpia, Relacions Laborals, Treball Social i Turisme)

En referència al Centre de Tecnificació que s’instal·larà a Amposta, el Coordinador territorial d’Esports, Jesús Auré, ha explicat que donat el ritme de creixement que s’està donant a les Terres de l’Ebre, en l’àmbit empresarial del món de l’Esport, s’havia de donar resposta a la forta demanda professional que s’estava produint. A més a més, a aquest fet cal afegir que cada cop més, el departament de Consum Comerç i Turismes aposta pel turisme actiu en relació amb el medi natural, activitats que necessitaran d’aquesta tecnificació, així com el gran nombre de clubs i de teixit associatiu de les nostres comarques que es nodreixen en benefici  propi d’aquesta fase professional del sector esportiu i utilitzen tècnics especialitats per desenvolupar la seva activitat.

El responsable d’Esports ha fet referència al fet que el centre de tecnificació anirà adreçat a nois i noies de diferent franja d’edat, d’acord amb l’esport que desenvolupin i sempre tenint en compte uns mínims requisits educatius i d’entrenament per assolir els objectius que marca la matèria. En aquest centre hi seran presents l’atletisme, la natació, el handbol femení, l’esgrima i el rem. Es preveu que iniciï la seva activitat al mes de setembre.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Amposta, Joan Ramon Massip, ha apuntat en finalitzar les intervencions, la satisfacció de l’Ajuntament de col·laborar en el projecte. Col·laboració que ha estat destacada per totes les administracions implicades en el mateix. Massip ha apuntat el fet que aquest projecte porta associat el planejament d’una residència d’estudiants que s’ubicarà al davant mateix de l’IES Montsià. La falta d’aquesta residència se suplirà de manera temporal amb un conveni amb l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta, que posarà a disposició del centre 15 places de residència per als estudiants de fora d’Amposta. El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Amposta i la Secretaria General de l’Esport, se signarà al mes de setembre i inclourà també la creació d’una unitat de medicina esportiva a través de la Societat Anònima Municipal de Gestió de Sanitat i Serveis Socials (SAMGSISS) d’Amposta.

1  

Imatges

Imatge de la roda de premsa de presentació del nou cicle formatiu

Imatge de la roda de premsa de presentació del nou cicle formatiu 127