Reunió del Consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

Els responsables de l'Administració territorial de la Generalitat s'han reunit avui per debatre diferents temes d'interès dels seus departaments a les Terres de l'Ebre

query_builder   15 juny 2004 12:30

event_note Nota de premsa

Reunió del Consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

Els responsables de l'Administració territorial de la Generalitat s'han reunit avui per debatre diferents temes d'interès dels seus departaments a les Terres de l'Ebre

LA REUNIÓ HA ESTAT PRESIDIDA PEL DELEGAT DEL GOVERN, LLUÍS SALVADÓ, I HA COMPTAT AMB L’ASSISTÈNCIA DE 17 DIRECTORS DE SERVEIS TERRITORIALS A LES TERRES DE L’EBRE

En el transcurs de la darrera reunió del Consell de direcció, i per tal de coordinar de manera més eficaç l’activitat dels diferents serveis territorials a les Terres de l’Ebre es va acordar que els consells de direcció, que se celebren de manera mensual, es traslladarien de dia i passarien a celebrar-se el primer dimarts de cada mes.

El debat de l’ordre del dia s’ha encetat amb la intervenció del delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, que ha exposat les línies bàsiques de la proposta d’inversions reals per a les Terres de l’Ebre que s’inclou als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2004. Aquestes inversions suposen un total de gairebé 75 milions d’euros, que es distribueixen, bàsicament, en els apartats següents:

 Inversió en carreteres:    24.587.753 €

 Polígon industrial Catalunya Sud:    5.091.609 €

 Ports de la Generalitat:     2.822.000 €

 Edifici Judicial d’Amposta:     1.702.017 €

 Habitatges de protecció oficial:     3.993.988 €

 Ensenyament:      8.980.000 €

  Regadius:      13.529.000 €

 Altres:      13.772.090 €

 TOTAL:     74.478.500 €

El delegat del govern ha destacat en la seva intervenció que aquests eren uns pressupostos marcats bàsicament per unes actuacions que ja estaven engegades i per la obligació que s’havia fixat l’executiu català d’arribar a reduir el dèficit a zero d’aquí al 2008.

Seguidament els assistents han expressat la necessitat de treballar i de preparar els pressupostos per al 2005 en la línia que estiguin més marcats políticament  des del territori, per la qual cosa s’ha acordat constituir una comissió formada pel delegat del govern, per 5 directors de serveis de les Terres de l’Ebre i pel vice-president de l’IDECE.  A més a més, aquesta comissió tractaà també aquells temes que tinguin una afectació important per al territori.

En un altre punt de la reunió el responsable territorial de Medi Ambient, Victor Gimeno,  i el delegat del govern han fet una àmplia exposició sobre la situació actual del macroabocador de Tivissa. Aquest punt ha estat debatut de manera profunda pels assistents que han acordat traslladar les conclusions de la sessió als responsables de l’executiva del govern de la Generalitat de Catalunya.

El consell de direcció ha coincidit de manera unànime en el fet que la decisió que es prengui sobre l’abocador ha de ser consensuada i satisfactòria, tant per al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com per a la major part de la ciutadania d’aquesta comarca, perquè aquesta ha estat una problemàtica que ha despertat una especial sensibilitat social al territori.

D’altra banda, el responsable dels serveis territorials de Treball i Indústria, ha informat sobre la situació de l’empresa ERCROS, debat que ha estat clos amb l’acord de mantenir reunions amb els responsables dels diferents serveis afectats per tal de poder anticipar les conseqüències de l’expedient regulador de l’ocupació  engegat per aquesta empresa.

En aquest consell de direcció s’ha informat també de la reunió del conseller de Medi Ambient amb la Ministra de Medi Ambient a Madrid,  per tractar la reestructuració del CPIDE. Els assistents han estat d’acord en la necessitat que es nomenin els nous membres, tant per part de l’Estat com per part de la Generalitat, per tal que aquest organisme pugui començar a exercir les noves funcions que li seran atribuïdes.

El responsable dels serveis territorials d’Urbanisme ha informat el Pla Director del Litoral, que es troba en període d’exposició pública per tal que els ajuntaments puguin presentar-hi al·legacions.

Finalment el director dels serveis territorials d’Educació ha informat, en el transcurs de la seva intervenció, sobre la problemàtica puntual que s’ha produït en un centre escolar d’Amposta en referència a l’augment, per part del seu departament, d’un grup de P3 i d’un altre de Primària per al curs vinent. Sobre aquest tema Vega ha insistit  en la voluntat del seu departament d’aplicar els mateixos criteris en la concessió de línies a l’escola pública i a la privada, i més si es té en compte que en tot moment s’ha aplicat el principi bàsic d’escolarització per a tothom dins d’aquest municipi, que comptava encara amb un sobrant de 15 places en altres centres que podien absorbir la demanada restant.

1  

Imatges

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 83