L'Espai Tirant lo Blanc reuneix artistes catalans i argentins amb una mostra de xilografies

Amb la col·laboració del Consolat General de la República d'Argentina

query_builder   8 octubre 2003 15:51

event_note Nota de premsa

L'Espai Tirant lo Blanc reuneix artistes catalans i argentins amb una mostra de xilografies

Amb la col·laboració del Consolat General de la República d'Argentina

L’Espai Tirant lo Blanc, la sala polivalent per a activitats sòcioculturals situada als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona (Muntaner, 221), exposa, a partir de demà, dijous 9 d’octubre, i fins al pròxim dia 29, una mostra formada per una trentena de xilografies d’artistes catalans i argentins.

 L’exposició, titulada Vincles de fusta IV , serà inaugurada demà, a dos quarts de vuit del vespre, per Guiomar Amell, coordinadora territorial de Cultura a Barcelona, i Guillermo McGough, cònsol general de la República Argentina a Barcelona, organisme que també ha col·laborat en l’exposició.

     Vincles de fusta IV recull l’obra de deu artistes que tenen com a punt comú l’ús de la xilografia, una de les tècniques d’impressió més antigues a Occident, que es basa en la impressió d’una matriu de fusta, en la que prèviament s’han buidat les parts que no es volen imprimir, mentre que la imatge en relleu és la que s’imprimeix. La mostra presenta una selecció de xilografia argentina actual, país on aquesta tècnica té molta tradició, juntament amb una representació d’obres contemporànies de creadors catalans que utilitzen aquest procediment de gravació.

      Els artistes que presenten les seves xilografies a la sala Tirant lo Blanc són: els argentins Juan Alberto Arjona, Alícia Gallego, Leonardo Gotlyeb, Roberto Koch, Adrian Pandolfo, Silvina Paulón, Carlos Andrés Scannapieco i Alejandra Winkhaus, i els catalans Josep Mateu Profitós i Antoni P. Vidal.

     D’origen oriental, les primeres xilografies a Europa daten del segle XIV i tenien una finalitat decorativa. A partir del Renaixement, els artistes europeus van incorporar aquest procediment a les seves creacions. A Catalunya, entre els primers llibres amb il·lustracions xilogràfiques importants, destaquen Constitucions de Catalunya (Barcelona,1495) i Llibre del consolat tractant dels fets marítims (Barcelona, 1502).

Barcelona, 8 d’octubre de 2003

P.S: L’horari és de dilluns a dissabte, de 11:00 a 14:00 h, i de 17:00 a 20:30 h. Festius, tancat. L’entrada és gratuïta.

1  

Imatges

Xilografia d'Antoni P. Vidal

Xilografia d'Antoni P. Vidal 287

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined