El Departament de Cultura i l'ESCAC impulsen l'edició de 35 videoclips realitzats per estudiants de l'escola

Els 15 primers s'han presentat avui en un acte presidit pel conseller de Cultura

query_builder   18 juny 2003 13:06

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura i l'ESCAC impulsen l'edició de 35 videoclips realitzats per estudiants de l'escola

Els 15 primers s'han presentat avui en un acte presidit pel conseller de Cultura

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), a través de la seva productora Escándalo Films S.L, i el Departament de Cultura, per mitjà de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), han impulsat l’edició de 35 videoclips d’intèrprets i grups musicals vinculats a 21 empreses fonogràfiques de Catalunya, que han estat realitzats per una cinquantena d’alumnes de l’últim curs i graduats de les dues darreres promocions de l’escola, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB).

 Els primers 15 videoclips produïts han estat presentats aquest migdia, a la seu a Barcelona de la SGAE (Societat General d’Autors i Editors), en un acte presidit pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. En la presentació, també han intervingut Josep Maixenchs, director de l’ESCAC; Àlex Eslava, membre de la comissió assessora de l’ICIC en representació del sector discogràfic de Catalunya, i Jordi Penas, director de l’ICIC.

 L’acte ha inclòs la projecció d’un fragment dels videoclips ja realitzats, corresponents als següents grups i intèrprets: Moncho, que ha comptat amb la col·laboració de la cantant Nina, i Chop Suey (vinculats a l’empresa discogràfica K Indústria Cultural), Magic Bus (Bip Bip Records), Tomeu Penya, Berta i Aqstics (DiscMedi), Freak XXI (a Freak Land Records), Wagner Pá / Brazuca Matraca (Organic Redords), Gossos i Gerard Quintana (Música Global), Supervega (El Golpe Records), Zuell (Serial Killer Vinyl), Ginesta Ortega i Víctor Gioconda (PICAP) i Abdejalil Kodssi (Ventilador Music).

 Dels 35 videoclips, 20 corresponen a estils i tendències de pop, rock i música electrònica; 7, a músiques del món i folk; 5, a cançó i música d’autor, i els 3 restants a altres estils (vegeu relació de videoclips adjunta).

50 alumnes

En l’elaboració dels videoclips participen un total de 50 alumnes i graduats de l’ESCAC, dels quals 15 estan especialitzats en producció, 9 en direcció, 9 en  direcció artística, 9 en imatge i 8 en fotografia.

La realització dels videoclips és fruit del conveni signat el novembre de 2002 segons el qual l’ICIC aporta a l’ESCAC un total de 150.000 euros (24.957.900 pessetes)  per a la realització, al llarg de 2003, d’un mínim de 30 i un màxim de 35 videoclips amb els següents objectius: facilitar als alumnes de l’últim curs i als ja graduats una experiència en el rodatge professional en aquest format; contribuir a la promoció comercial d’aquelles empreses discogràfiques catalanes que disposin d’un producte musical durant l’any 2003, i afavorir la promoció dels artistes musicals.

Difusió  

A més del conveni per a la realització dels videoclips, l’ICIC també ha signat un acord amb la coordinadora Televisions Locals de Catalunya (TLC) i un altre amb el Consorci Local i Comarcal de Comunicació (CLCC) per a la difusió, al llarg de 2003 i 2004, dels 35 videoclips entre les televisions locals agrupades en alguna de les dues entitats.

 Per últim, l’edició d’enguany del Mercat de Música Viva de Vic, que tindrà lloc del 25 al 28 de setembre pròxims, acollirà també la projecció, en una pantalla gegant, dels videoclips realitzats fins al setembre vinent.

Barcelona, 18 de juny de 2003

1  

Fitxers adjunts

Relació de Videoclips

Relació de Videoclips
DOC | 38