Auna Telecomunicacions patrocina la tercera edició de la biennal d’art contemporani Visions de Futur, que se celebra en una trentena de centres d’art de Catalunya fins al gener del 2003, segons un conveni de col·laboració signat aquest matí, al Palau Marc, seu del Departament de Cultura, sota la presidència del conseller Jordi Vilajoana.
L’acord, que ha estat gestionat a través de l’Agència de Patrocini i Mecenatge, l’han subscrit el director general d’Auna Telecomunicacions, Antonio Hernández Garcia, i la presidenta de l’associació Visions de Futur, Maia Creus. A l’acte de signatura han assistit també Josep Parera, delegat d’Arts Visuals del Departament de Cultura, i Ferran Barenblit, director del Centre d’Art Santa Mònica (CASM).
Per mitjà del conveni signat avui Auna aporta 30.000 euros (4.991.580 pessetes) a Visions de Futur per a la realització de la biennal corresponent a l’any 2002.L’empresa, resultant de la integració de Retevision i Auna Cable, participa en Visions de Futur “atesa la seva importància com a punt de trobada entre l’art i el pensament contemporanis i el seu interès des del punt de vista cultural i artístic”, segons consta al conveni.
Visions de Futur va néixer el 1998 com una proposta de col·laboració entre els centres d’art de Catalunya vinculats a la investigació i la difusió de l’art actuals, a partir d’un eix temàtic comú. En l’edició d’enguany, el certamen proposa projectes artístics a partir del lema Interferències: context local, espais reals per “explorar els límits de la creació contemporània”.
Més de 30 centres d’art
La biennal d’art compta amb la participació de 95 artistes i una trentena de centres d’art contemporani de 19 ciutats catalanes, entre ells, el Centre d’Art Santa Mònica (CASM), del Departament de Cultura. El vestíbul del centre acollirà a partir de dijous vinent, 14 de novembre, el projecte HOSPITAL, 106 4t 1a, que proposa una reflexió sobre els canvis urbanístics i socials del barri barceloní del Raval els últims anys.
A més del CASM, els centres que prenen part en el certamen es troben a 19 ciutats catalanes: Badalona, Barcelona i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès); Granollers (Vallès Oridental), Mataró (Maresme); Vic (Osona), Vilanova i la Geltrú (Garraf); Mollet del Vallès, Terrassa i Sabadell (Vallès Occidental), Girona (Gironès), Banyoles (Pla de l’Estany), Figueres i Camallera (Alt Empordà), Lleida (Segrià); Tarragona i Vespella de Gaià (Tarragonès); Reus (Baix Camp), Valls (Alt Camp).
El Departament de Cultura col·labora en l’edició d’enguany d’aquesta biennal d’art contemporani amb una aportació de 24.040,48 euros (4.000.000 pessetes).
Barcelona, 12 de novembre de 2002