Xavier Coll lliura els premis per a la detecció de les primeres taques del míldiu durant l'acte de presentació de l'estació meteorològica Canaletes-Mediona

10 viticultors han estat els premiats per detectar la presència del fong

query_builder   14 novembre 2002 18:26

event_note Nota de premsa

Xavier Coll lliura els premis per a la detecció de les primeres taques del míldiu durant l'acte de presentació de l'estació meteorològica Canaletes-Mediona

10 viticultors han estat els premiats per detectar la presència del fong

El director general de Producció Agrària i Innovació Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Xavier Coll, juntament amb el delegat territorial del DARP a Barcelona, Alfons Vilarrasa, han assistit aquest matí,  a l’acte de presentació de la nova estació meteorològica automàtica Canaletes - Mediona al municipi de Cabrera d’Igualada.

Xavier Coll, ha estat l’encarregat de lliurar els premis “Per a la detecció de les primeres Taques de Míldiu” als viticultors que han localitzat les primeres taques d’aquest fong i ha recordat la importància d’aquest guardons que " incentiven  a que els agricultors que coneixen la realitat del dia a dia , en el moment que descobreixen  la primera taca del míldiu, la primera contaminació primària d’aquest fong, ho fan saber  i des dels serveis oficials  es pot fer l’avís corresponent  per a que tothom faci els tractaments corresponents. Coll també ha destacat que " la tasca d’aquests  agricultors és molt  important per combatre el míldiu ja que  descobrir el fong el més ràpid possible és millorar l’eficiència del tractament i disminuir possibles pèrdues de la  collita".

Els premiats han estat: Josep Jiménez García  (Sant Sadurní d’Anoia), Pere Mestres Gibert (Subirats), Pere Ferret Mestres (Avinyonet del Penedès), Josep Sogas Raventós (Vilafranca del Penedès), Josep Crusellas Fonts (Artés), Josp Pros Montserrat (Sant Jaume dels Domenys), Miquel Mestre Bono (El Pla de Manlleu), Jaume Vidal Albomà (Els Monjos), Elvira Miret Mata (Subirats) i Josep Guillaumes Artigas (Sant Pere de Ribes).

D’altra banda, el director ha afirmat "que les noves tecnologies han de permetre millorar el dia a dia de l’activitat agrària i potenciar que l’agricultura del nostre país sigui encara més competitiva".

Des del més de maig la zona vitícola del Penedès compta amb dues noves estacions meteorològiques automàtiques: Canaletes – Mediona i la Bisbal del Penedès. Aquests nous observatoris s’afegeixen als ja existents dins l’àmbit de la D.O Penedès situats a: St. Martí Sarroca, La Granada del Penedès, Font- Rubí, Els Hostalets de Pierola i El Vendrell.

Aquests observatoris automàtics es sumen a la xarxa de 19 observatoris manuals dels que disposa l’Estació d’Avisos del Servei de Sanitat Vegetal de Vilafranca del Penedès per controlar i seguir el míldiu de la vinya a travès de la Xarxa d’Avisos Antimíldiu del Penedès. El seguiment dels diferents paràmetres meteorològics, en les diferents subzones de la comarca, durant el període de sensibilitat de la vinya al míldiu, és una eina imprescindible per poder determinar l’estratègia a seguir en la lluita  contra aquest fong i poder aconsellar als viticultors.

Per aquest  motiu, des de fa més de 20 anys el DARP disposa d’un seguit d’observatoris meteorològics manuals que proporcionen aquesta informació. La instal·lació d’observatoris automàtics, que faciliten dades de manera contínua i que es poden consultar des de qualsevol lloc mitjançant un ordinador, és un avenç molt important que serveix per complementar els observatoris manuals i millorar la informació.

Barcelona, 14 de novembre de 2002

1  

Imatges

Fotografia del lliurament dels premis

Fotografia del lliurament dels premis 137