L’IRTA i Applus+ crearan una societat mixta per prestar serveis de base tecnològica
L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de Catalunya (IRTA) i Applus+, la primera multinacional espanyola del sector de la certificació pertanyent al Grup Agbar, han signat aquest matí un acord de col·laboració estratègica per al desenvolupament, prestació i comercialització de serveis tecnològics i d’investigació en l’àmbit agroalimentari.
L’acord consisteix en la creació d’una societat mixta a través de la qual l’IRTA prestarà aquells serveis de base tecnològica, fruit de la seva activitat investigadora, conforme aquests es vagin identificant. Aquests serveis, que formen part de l’activitat industrial i comercial de l’IRTA, s’incorporaran a Applus+ Agroalimentario, la línia de negoci d’Applus+ dedicada a la certificació agroalimentaria.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, i el president d’Applus+ i conseller delegat del grup Agbar, Josep Lluís Jové, han presentat aquest matí aquest acord de col·laboració, en un acte que ha tingut lloc a la seu del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. A l’acte també hi han assistit Josep Tarragó, director de l’IRTA, Sergio Pastor, conseller delegat d’Applus+, José Luis Manglano, director general de Certificació d’Applus+.
El conseller Siurana ha destacat que aquest acord és una aposta ambiciosa fruit de la sinèrgia entre el sector públic i privat que potencia la qualitat del sector agroalimentari català i reforça el prestigi d’aquest sector en l’àmbit internacional. Segons Siurana, la força del sector agroalimentari català està basada en la qualitat dels productes alimentaris que es fan en el nostre país i en la trajectòria emprenedora i dinàmica de les empreses d’aquest sector.
Barcelona, 21 d’abril de 2004