L'Institut Català de la Dona presenta el llibre "Antologia de poesia catalana femenina"

Carme Riera selecciona 60 poemes de 15 poetes catalanes

query_builder   22 octubre 2003 12:28

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona presenta el llibre "Antologia de poesia catalana femenina"

Carme Riera selecciona 60 poemes de 15 poetes catalanes

L’Institut Català de la Dona presenta el proper dimecres, 22 d’octubre, el llibre "Antologia de poesia catalana", que ha publicat l’Editorial Mediterrània, i que consisteix en un recull de 60 poemes de 15 poetesses catalanes, seleccionats per Carme Riera, en funció de la seva representativitat dins de l’obra de cada autora. El text compta també amb 8 il·lustracions d’Eulàlia Sarola.

Al llarg de 151 pàgines la selecció conté poesies de Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Cèlia Viñas, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Marta Pessarrodona, Maria Mercè Marçal, Teresa Pascual, Vinyet Panyella, Cèlia Sánchez Mústich, i Margalida Pons. 

Aquestes poetes tenen en comú el fet de ser dones que escriuen en llengua catalana i que es donaren a conèixer durant el segle XX. L’antologia està ordenada segons les dates de naixement, que van des del 1869, any en què va néixer Maria Antònia Salvà, l’única nascuda en el segle XIX, fins al 1966, any de naixement de Margalida Pons, la més jove de les poetes.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació 297