Artur Mas i Josep Grau s'han reunit avui amb representants de la Comissió Permanent d'Unió de Pagesos

És la primera reunió que el Govern català fa amb aquesta organització agrària després de les eleccions a Cambres Agràrie

query_builder   18 desembre 2002 18:50

event_note Nota de premsa

Artur Mas i Josep Grau s'han reunit avui amb representants de la Comissió Permanent d'Unió de Pagesos

És la primera reunió que el Govern català fa amb aquesta organització agrària després de les eleccions a Cambres Agràrie

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau s’han reunit avui amb representants de la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos (UP) per tal de tractar temes relacionats amb el sector agrari de Catalunya. A la reunió hi han assistit, Joan Caball, coordinador nacional d’UP i Josep Ma. Besora, Albert Falip i Andreu Ferrer membres de la Comissió Permanent d’aquesta organització agrària catalana.

En el decurs de la reunió, que s’ha valorat positivament tant per part del Govern català com per part d’Unió de Pagesos, s’han tractat els principals temes de més actualitat que afecten al sector agrari de Catalunya com la proposta de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) o l’ampliació de la Unió Europea. En aquest sentit, l’organització agrària UP ha donat suport al rebuig que fins ara s’ha fet des del Govern català a la proposta de reforma de la PAC que ha presentat la Comissió Europea. 

D’altra banda, en el decurs de la trobada s’ha tractat també sobre l’èxit que han tingut entre el sector les convocatòries establertes pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, per fomentar la incorporació de joves a l’activitat agrària i l’aplicació de plans de millora per a la modernització de les explotacions. En aquest sentit després de la trobada el responsable del DARP, Josep Grau, ha assegurat que la política agrària que es porta a terme des del Govern català prioritza i continuarà prioritzant la modernització de l’agricultura i el desenvolupament rural de Catalunya amb actuacions consensuades amb el sector.

El conseller d’Agricultura ha explicat que aquesta trobada, establerta en el marc de les reunions que el Govern català va efectuant amb les diferents organitzacions agràries més representatives de Catalunya, respon al resultat de les passades eleccions a les Cambres Agràries on Unió de Pagesos va resultar l’Organització agrària amb més representació a Catalunya. Grau també ha assegurat que en els propers mesos el Govern mantindrà trobades amb les altres organitzacions que van participar a les eleccions com JARC i ASAJA.

Barcelona, 18 de desembre de 2002

1  

Imatges

Fotografia de la trobada amb la Permanent d'Unió de Pagesos

Fotografia de la trobada amb la Permanent d'Unió de Pagesos 138