La Generalitat de Catalunya atorga els Premis ARC 2003 a 162 esportistes i tècnics catalans amb èxits internacionals

Els guardonats s'han classificats entre els tres primers en Mundials o Europeus

query_builder   27 abril 2004 20:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya atorga els Premis ARC 2003 a 162 esportistes i tècnics catalans amb èxits internacionals

Els guardonats s'han classificats entre els tres primers en Mundials o Europeus

La Generalitat de Catalunya ha lliurat avui els Premis ARC 2003 als 162 esportistes i entrenadors catalans d’alt nivell (veure llistat adjunt) que han aconseguit èxits internacionals durant el transcurs del passat any. Els premiats van aconseguir fer podi en els Campionats d’Europa o del Món celebrats durant l’any 2003, sempre en categoria absoluta. En aquesta edició dels Premis ARC, també han estat premiats els finalistes dels Campionats del Món de natació, atletisme i gimnàstica.

La dotació econòmica total dels Premis ARC 2003 és de 230.425 euros (38.339.494 pessetes). En aquesta edició, la xifra de guardonats ascendeix als 162 (150 esportistes, 10 entrenadors i 2 guies d’esportistes amb deficiències visuals), enfronts dels 150 premiats en l’edició del 2002.

L’acte s’ha realitzat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ha estat presidit pel Conseller en Cap, Josep Bargalló. També hi eren presents el secretari general de l’Esport, Rafel Niubò; el director del Consell Català de l’Esport, Ignasi Doñate; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, i el director del Centre d’Alt Rendiment de Catalunya, Francesc de Puig.

Els 162 guardonats en aquesta edició dels Premis ARC representen 27 federacions esportives: aèria, atletisme, bàsquet, beisbol, ciclisme, dards, excursionisme, esports d’hivern, esquí nàutic, físic-culturisme, futbol, gimnàstica, golf, hípica, hoquei, motociclisme, natació, patinatge, petanca, piragüisme, rugbi, taekwondo, tir olímpic, vela, esports per a cecs i deficients visuals, esports per a minusvàlids físics i esports per a paralítics cerebrals.

Potenciar l’esport d’alt nivell

El Consell Català de l’Esport va iniciar el Programa ARC (Alt Rendiment Esportiu de Catalunya) a principis de l’any 2001 per treballar conjuntament amb les Federacions Esportives Catalanes totes les vies de suport a l’esportista d’alt nivell català. El Programa ARC estructura els criteris i objectius que cada esportista d’alt nivell català ha d’assolir i aporta els elements tècnics, econòmics i materials necessaris per millorar les condicions de l’entrenament i la competició.

En aquest sentit, el Programa ARC engloba, entre d’altres actuacions, les beques ARC, destinades a contribuir a la millora de les joves promeses de l’esport català per arribar al seu màxim nivell internacional, i els Premis ARC, que recompensen els esportistes que ja han aconseguit èxits internacionals.

1  

Fitxers adjunts

Llistat dels 162 esportistes premiats

Llistat dels 162 esportistes premiats
XLS | 66