La Generalitat augmentarà el control en els centres de bronzejat artificial

Apartir d'ara, només podran utilitzar els aparells de bronzejat els usuaris majors de 18 anys

query_builder   7 maig 2003 13:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat augmentarà el control en els centres de bronzejat artificial

Apartir d'ara, només podran utilitzar els aparells de bronzejat els usuaris majors de 18 anys

Els aparells de bronzejat artificial hauran de passar una inspecció tècnica anual obligatòria

El Director General de Consum, Josep Tous, ha presentat avui un conjunt de mesures de control per a la utilització dels bancs solars. Amb aquest seguit d’actuacions, la Generalitat vol incrementar la informació als usuaris de les instal·lacions, i augmentar el control en el manteniment dels aparells a través d’una revisió periòdica anual obligatòria.

D’entre els mesures previstes pel Govern destaquen les següents:

- Es prohibeix la utilització dels aparells de bronzejat als menors de 18 anys.

- Abans d’utilitzar les instal·lacions, els usuaris hauran de signar un document que acrediti el seu coneixement sobre els riscs i les característiques dels aparells de raigs U.V.A.

- Tots els establiments hauran d’exhibir un cartell informatiu amb els advertiments per a una correcta utilització dels aparells. Aquest rètol serà distribuït pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

- Tots els usuaris tindran una fitxa personalitzada.

- Es limita la irradiància efectiva dels aparells de bronzejat que haurà de ser igual o inferior a 0,30w/m2 i d’una longitud d’ona inferior als 295 nm (nemometres).

- Els centres estan obligats a tenir un llibre de manteniment dels bancs solars. A més a més, hauran de realitzar una revisió periòdica anual de tots els aparells que s’acreditarà mitjançant una etiqueta similar a les de les inspeccions tècniques dels ascensors o dels vehicles. Tots els aparells hauran de dur el marcatge CE.

- Els establiments de bronzejat hauran de comunicar al Departament de Treball, Indústria, Comerç  Turisme la relació d’equips de l’establiment, el personal dels centres i, la seva formació.

1  

Imatges

Imatge de la roda de premsa

Imatge de la roda de premsa 92