La campanya de vacunació contra la grip a Catalunya inclourà enguany els majors de 60 anys [Actualitzada]

El Departament de Sanitat i Seguretat Social ha adquirit 300.000 dosis més de vacuna antigripal

query_builder   3 setembre 2003 19:12

event_note Nota de premsa

La campanya de vacunació contra la grip a Catalunya inclourà enguany els majors de 60 anys [Actualitzada]

El Departament de Sanitat i Seguretat Social ha adquirit 300.000 dosis més de vacuna antigripal

El Departament de Sanitat i Seguretat Social posa en marxa a partir del dia 1 d’octubre, i fins el 30 de novembre, la campanya de vacunació antigripal 2003-2004 a la que es podran acollir, de forma gratuïta, i per primera vegada, aquelles persones de tot Catalunya de 60 a 64 anys, així com els pacients inclosos en els grups de risc. La vacunació es farà a qualsevol centre d’atenció primària els quals s’encarregaran d’establir l’operativa vacunal segons la seva programació.

El Comitè d’Experts en Vacunacions del Departament de Sanitat i Seguretat Social va recomanar avançar en 5 anys l’edat de vacunacions arran d’estudis que semblarien indicar l’impacte d’aquesta epidèmia en la mortalitat de persones de 60 anys.

Per a la campanya de vacunació antigripal 2003-2004, el Departament de Sanitat i Seguretat Social ha adquirit més d’1.300.000 dosis -300.000 dosis més que l’any passat que serviran per cobrir l’augment de la franja d’edat -. La cobertura de la campanya de vacunació antigripal 2002-2003 es va situar al voltant d’un 72% de la població de 65 anys i més.

Les vacunes que s’administraran en la temporada 2003-2004 són per combatre el virus A (H1N1), A (H3N2) i B. Es tracta d’una composició diferent a l’administrada en campanyes anteriors. El Departament de Sanitat ha elaborat un programa informatiu sobre la nova vacuna adreçat als professionals sanitaris i ha editat cartells i fulletons informatius que es distribuiran als centres d’atenció primària.

La Campanya de vacunació antigripal s’adreça a:

- Persones amb alt risc de complicacions:

• Persones majors de 60 anys.

• Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalts crònics, mentals, etc.

• Adults i nens amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi asma.

• Adults i nens que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus), disfuncions renals, hemoglobinopaties o immunosupressió (inclosa la causada per medi-caments o per l’HIV).

• Nens i adolescents (6 mesos - 18 anys d’edat) tractats durant un temps prolongat amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, puguin desenvolupar una síndrome de Reye després de la grip.

• Dones que es trobin en el segon o tercer trimestre de l’embaràs durant la temporada gripal.

- Persones que poden transmetre la grip a persones d’alt risc:

• Personal mèdic, d’infermeria i altres treballadors hospitalaris i extrahospitalaris.

• Treballadors de residències geriàtriques o cuidadors de malalts crònics que tinguin contacte amb pacients o residents.

• Treballadors de residències i centres d’acollida per a persones d’alt risc.

• Personal que presta assistència domiciliària a individus d’alt risc (infermers visitadors, treballadors voluntaris, etc.)

• Contactes domiciliaris (inclosos nens) de persones d’alt risc.

- Persones que realitzen serveis esencials a la comunitat per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals.

1  

Fitxers adjunts

Distribució de les vacunes per regions sanitàries

Distribució de les vacunes per regions sanitàries
DOC | 39