Dilluns comença el desplegament de la TDT a Catalunya amb el projecte Maresme Digital

En la primera fase s'implantaran els emissors de Cabrils-Mataró, Calella i Arenys de Munt, que abastaran el 85% de les llars de la comarca.

query_builder   11 juliol 2004 18:30

event_note Nota de premsa

Dilluns comença el desplegament de la TDT a Catalunya amb el projecte Maresme Digital

En la primera fase s'implantaran els emissors de Cabrils-Mataró, Calella i Arenys de Munt, que abastaran el 85% de les llars de la comarca.

El Maresme serà a partir d’aquest estiu la comarca pionera del desplegament de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Catalunya, amb la posada en marxa del projecte "Maresme Digital", que es desenvoluparà en dues fases durant aquest estiu.

En primer lloc, demà 12 de juliol començarà la primera fase, amb la implantació dels tres centres emissors de cobertura principal: Cabrils-Mataró, Calella i Arenys de Munt, que abastaran gairebé el 85% de les llars. Les principals poblacions que quedaran cobertes seran Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Pineda de Mar, Vilassar de Mar, Malgrat de Mar, Calella, Arenys de Mar, Premià de Dalt, Montgat, Vilassar de Dalt, Arenys de Munt, Tiana, Palafolls, Cabrils, Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Teià ? Vallvalida.

En una segona fase, a partir del 9 d’agost, hi ha prevista la implantació de nou centres reemissors més, destinats a donar cobertura a les anomenades zones "d’ombra" per arribar al 100% de les llars. Aquests centres reemissors estaran ubicats a Sant Andreu de Llavaneres, Argentona, Canet, Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Teià, Dosrius, Òrrius i Alella.

Amb el projecte "Maresme Digital", les 170.000 llars del Maresme rebran els quatre canals digitals de Televisió de Catalunya (TV3, K3/33, 3/24, el canal pilot i el servei de dades interactives).

El Maresme ha estat escollit com a territori pilot per ser una zona especialment castigada per la mala cobertura dels senyals de televisió a causa, entre d’altres, de la seva complicada orografia. Amb la implantació de la TDT no només s’aconseguirà la millora de la qualitat de la imatge i el so del senyal de televisió, sinó que aquests problemes quedaran resolts. Per tant, els habitants del Maresme seran pioners a Catalunya a fer el canvi del sistema analògic actual al sistema digital, una conversió que hauran de dur a terme totes les llars de l’Estat espanyol abans de l’any 2012, quan el sistema analògic deixi de ser operatiu.

"Maresme Digital" neix per iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), com una aposta decidida i pràctica del Govern per impulsar la Tecnologia Digital Terrestre (TDT) a Catalunya. El projecte, impulsat per diversos Departaments i organismes de la Generalitat, implica a un munt d’agents com l’empresa Tradia, responsable de distribuir el senyal de televisió, empreses instal.ladores de telecomunicacions, fabricants d’aparells receptors de TDT, distribuïdors i punts de venda, o el Consell Comarcal i els Ajuntaments, que col.laboraran en la implantació, difusió, formació i informació del nou sistema digital.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOC | 372