Artur Mas: "De què serveix tenir autonomia si no podem complementar les pensions per ajudar als més desafavorits?"

El conseller en cap confirma la voluntat del Govern d'ampliar a altres collectius els complements de les pensions

query_builder   28 novembre 2003 14:54

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "De què serveix tenir autonomia si no podem complementar les pensions per ajudar als més desafavorits?"

El conseller en cap confirma la voluntat del Govern d'ampliar a altres collectius els complements de les pensions

El conseller en cap en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat avui els complements de les pensions no contributives que paga el Govern català com un dret de l’autonomia de què disposa Catalunya i ha lamentat l’aprovació ahir al Congrés del projecte de llei que aposta per la igualtat territorial de les pensions. Artur Mas ha confirmat també que des de la Generalitat se seguiran pagant aquests complements i que, en aquesta política ja no hi ha volta de full.

En declaracions aquest matí, Artur Mas ha insistit en la validesa dels complements a les pensions no contributives que el Govern català paga “perquè no es toquen les pensions de l’Estat, només les complementem des de l’òptica social”. A més, ha recordat que la Generalitat també “complementa les pensions ordinàries de viduïtat” i que “en un futur s’ampliarà a altres col•lectius”. Per al conseller en cap en funcions, “si l’autonomia no serveix per això, per a què serveix? L’autonomia ha de servir perquè els sectors desafavorits puguin viure millor, sinó no té ple sentit”.

En aquest sentit, el conseller en cap ha replicat les declaracions del candidat del PP, Josep Piqué, assegurant que “les pensions no han de ser iguals a totes les comunitats autònomes”. “Les que paga el Govern central sí però, a part, les autonomies han de tenir llibertat per donar els ajuts que creguin necessaris per als seus ciutadans”, ha afegit Mas.

Segons Artur Mas, l’objectiu del Govern català quan paga complements a les  pensions és “compensar els diferencials de la inflació, perquè a Catalunya aquesta ha estat superior a la d’Espanya, els darrers quatre anys”. Així, ha prosseguit,  es “protegeix el poder adquisitiu de les persones”. Per a Mas, les actuacions de la Generalitat són el fruit d’una política social “acomodada als interessos de Catalunya” i a les polítiques “que fa una formació nacionalista com la nostra”.

Davant l’aprovació al Congrés dels Diputats del projecte de llei que vol igualar les pensions de totes les comunitats autònomes de l’Estat, la consellera de Benestar i Família en funcions, Irene Rigau, va advertir ahir que amb aquesta nova normativa el Partit Popular aposta “per una involució autonòmica perquè envaeix les competències que l’Estatut d’Autonomia ens dóna en matèria de serveis socials”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 105