El Govern de la Generalitat regula la figura del Cap de l'Oposició

query_builder   13 abril 2004 12:26

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat regula la figura del Cap de l'Oposició

El Govern ha aprovat avui un Decret que regula, per primera vegada, la figura i les funcions del cap de l’Oposició. La voluntat del Govern és que el cap de l’Oposició gaudeixi de l’atenció i el suport necessari, d’acord amb les responsabilitats que se li encomanen.

A més de totes les funcions que li corresponen com a diputat, el Decret aprovat avui preveu que el cap de l’Oposició tindrà unes atribucions específiques:

 Contrastar amb el president de la Generalitat assumptes de gran importància pel país, com els que puguin afectar les institucions bàsiques de Catalunya, la seva projecció exterior, el règim d’autogovern o qualsevol altre que el president consideri.

 Disposar dels mitjans necessaris per exercir les seves funcions. En aquest sentit, rebrà una retribució d’acord amb les seves atribucions. Cal remarcar que en cas de cessament com a cap de l’Oposició no tindrà dret a cap pensió temporal ni vitalícia.

 El tractament del cap de l’Oposició és el d’Honorable Senyor. En els actes oficials ocuparà el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat.

El president de la Generalitat nomenarà cap de l’Oposició al cap del grup parlamentari de l’oposició amb més escons al Parlament, en el termini de 40 dies després de la presa de possessió. En el cas del primer cap de l’Oposició al Govern de la Generalitat, el nomenament tindrà lloc 30 dies després que aquest Decret entri en vigor.

1  

Fitxers adjunts

4673.doc

4673.doc
DOC | 1438