- La titular de Drets Socials i Inclusió s’ha reunit amb representants de FSG a Catalunya, l’entitat que treballa per assolir la igualtat efectiva de la comunitat gitana
La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, s’ha trobat amb una delegació de la Fundació Secretariat Gitano (FSG) a Catalunya, encapçalada per la seva directora, Carme Méndez López. Aquesta primera reunió de treball ha permès identificar els reptes que la conselleria i l’entitat han d’encarar en aquesta legislatura per avançar en la plena inclusió del poble gitano. En la trobada, que ha tingut lloc a la seu territorial que la Fundació té a Catalunya, també hi han participat la secretària d’Afers Socials i Famílies, Carolina Homar Cruz i la diputada del Partit Socialista de Catalunya al Parlament, Susana Martínez Heredia.
Els representants de la FSG han traslladat a l’equip de govern alguns dels temes que l’entitat considera prioritaris per assolir la igualtat efectiva del poble gitano, com ara l’impuls de la formació i ocupació entre la comunitat gitana, la promoció de la continuïtat en els estudis o l’acompanyament a les famílies gitanes en situació de major vulnerabilitat. També han compartit amb la consellera un estudi elaborat per l’entitat sobre l’impacte de l’Ingrés Mínim Vital en la situació de pobresa de la població gitana a l’Estat, així com els resultats de l’acció de la Fundació.
Després de la reunió, la consellera ha visitat ‘Aprendre treballant’, un projecte formatiu impulsat per l’entitat que promou la inclusió laboral de la joventut gitana i que suma 12 edicions. El 55% de l’alumnat que ha passat pel programa ha trobat feina. La iniciativa facilita als joves una formació teòrica i pràctica en un entorn laboral real, un itinerari per diferents llocs de treball i acompanyament social d’un tutor o tutora.
La reunió amb la Fundació s’emmarca en una ronda de trobades que la consellera Martínez Bravo està fent amb alguns dels principals agents del sector social.
Fundació Secretariat Gitano és una entitat social que treballa per la promoció integral de la comunitat gitana i la defensa i difusió dels seus valors culturals des de l’atenció a la seva diversitat cultural. La seva activitat va començar als anys 60 com a Associació Secretariat General Gitano i el 2021 es va constituir com a Fundació. El seu àmbit d’actuació és en l’àmbit local, autonòmic, estatal i europeu.