Sis mil persones participen en el programa Noces d'Or per al 2004 per a parelles amb 50 anys de convivència

El programa d'atenció i dinamització de la gent gran es du a terme fins al 17 de desembre en un establiment hoteler del Maresme

query_builder   20 octubre 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Sis mil persones participen en el programa Noces d'Or per al 2004 per a parelles amb 50 anys de convivència

El programa d'atenció i dinamització de la gent gran es du a terme fins al 17 de desembre en un establiment hoteler del Maresme

Tres mil parelles participen, a partir d’aquesta setmana i fins al 17 de desembre, en el programa Noces d’Or del Departament de Benestar i Família. Aquest programa ofereix una estada de cinc dies i quatre nits en una instal·lació hotelera de Santa Susanna (el Maresme) i un conjunt d’activitats fonamentades en el fet convivencial de la parella.

El programa, que es du a terme des de fa set anys, és una acció d’atenció i dinamització de la gent gran i alhora un reconeixement a aquestes parelles que han viscut anys difícils de la nostra història i que han fet possible la construcció del nostre país amb el seu testimoni de convivència.

Les activitats que es duen a terme durant els dies de l’estada estan organitzades i coordinades per un grup d’educadors. Cada educador/a és el referent d’un grup reduït de parelles i des del primer moment s’ofereix un servei personalitzat.

Les activitats que s’ofereixen i la dinamització pretenen potenciar:

La relació entre els participants, de manera que possibilitin noves relacions en el lloc habitual de residència, mitjançant casals, associacions... La reflexió sobre el fet convivencial de la parella, la valoració de l’experiència passada i perspectives de futur. El coneixement i respecte de l’entorn, la convivència i el respecte a la pròpia individualitat, i l’exercici físic. L’ambientació dels espais. L’elaboració d’objectes que puguin esdevenir records de l’estada. El treball en grup, amb una metodologia basada en la participació, de caire actiu. La idoneïtat de les activitats per a cada moment del dia, i per a l’estat físic del grup.

La contractació de tots els serveis necessaris per a poder materialitzar el programa Noces d’or (hotels i autocars, servei d’animació sociocultural, etc.) es realitza mitjançant el sistema de concurs públic.

Participants any 2004

Nombre participants: 6.000 persones, distribuïts de la següent manera:

Barcelona: 4.650 persones, 92 autocars Girona: 400 persones, 8 autocars Lleida: 400 persones, 8 autocars Tarragona: 400 persones, 8 autocars Terres de l’Ebre: 150 persones, 3 autocars