La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha explicat avui en roda de premsa celebrada al Parlament de Catalunya, les modificacions que s’aplicaran en el complement de les pensions de viduïtat segons les previsions del Govern de la Generalitat.

La consellera ha explicat que les modificacions s’introduiran a la Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2004. En aquesta llei s’introduirà una esmena amb els punts següents:

S’incrementarà el topall d’ingressos anuals per accedir als ajuts de la Generalitat per complementar les pensions de viduïtat més baixes. Dels 7213 euros es passarà a 7400 euros (+ 2,6 %), amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2004. El complement màxim que podran rebre les persones beneficiàries es fixarà en 360 euros anuals (30 euros al mes) amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2004. Actualment aquesta quantitat està fixada en 300 euros (25 euros al mes) Totes les persones que es beneficiaven dels complements de pensions a 31 de desembre de 2003 continuaran percebent l’ajut fins que el Parlament de Catalunya aprovi la nova llei que ha de regular les prestacions econòmiques assistencials.

En definitiva, totes les persones que fins al 31 de desembre de 2003 tenien dret al cobrament del complement de les pensions, continuaran percebent-lo fins que el Parlament, abans d’acabar el 2004, aprovi una nova Llei que regularà les prestacions econòmiques assistencials.

Per tant, queden sense efecte les reclamacions enviades a les persones que haurien perdut el dret a rebre la prestació. Aquestes persones no hauran de tornar les quantitats reclamades

El Departament explicarà per carta a tots els afectats aquestes modificacions un cop el Parlament hagi aprovat la Llei d’acompanyament dels pressupostos.