La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, s’ha compromès a revisar les aportacions que l’Administració fa als centres per a persones disminuïdes. La consellera, que inaugurava dissabte, dia 2, les XXV Jornades de la Coordinadora de Tallers de Catalunya que tenen lloc a Sitges, va subratllar que aquestes aportacions són actualment les mateixes que fa vint anys, quan es va aprovar la LISMI.

“Estem d’acord –va dir Anna Simó– que aquestes quantitats, així com les destinades a personal finançat exclusivament per la Generalitat, cal revisar-les i ampliar-les”. La revisió de les aportacions als centres per a persones disminuïdes es farà en el marc d’una solució pactada i programada, amb diàleg i participació dels representants del sector, segons va la consellera.

Anna Simó va anunciar també un seguit d’objectius immediats conjunt de mesures:

Integració de la gestió dels Centres Especials de Treball (CET) en les polítiques actives d’ocupació, tot mantenint els espais d’ajustament personal imprescindibles. Reclamació a l’Estat de les transferències en matèria laboral que permetin la gestió del sistema des de Catalunya. Creació de nous llocs de treball (hi ha projectes generadors de llocs de treball pendents de resoldre’s des de setembre de 2002). Elaboració d’un “llibre blanc” del sector per analitzar la realitat empresarial del sector i el seu futur. Inclusió en la nova Llei de Serveis Socials i en la planificació territorial de l’oferta de serveis que vincula els CET, els Centres Ocupacionals, les Llar Residència i els Pre-tallers. Aprofundiment en la tendència a protegir el lloc de treball més que no pas el centre especialitzat. Impuls al progrés del sector en termes de de resultats de servei, de qualitat i d’eficiència.Finalment, la consellera va assenyalar la necessitat de facilitar l’accés de les persones disminuïdes a l’habitatge, i de promoure la igualtat d’oportunitats pel que fa a l’accés a l’educació, a l’ocupació, a les noves tecnologies, al sistema sanitari, a l’oci, a l’esport. “En aquest sentit –va dir–, des del Departament de Benestar i Família apostem per un sistema innovador de serveis socials que siguin un dret universal garantit, com ho són l’educació i la sanitat. Uns serveis socials que facilitin la integració de les persones, de totes les persones. Uns serveis socials equitatius en el territori, de qualitat i participatius.”