La Generalitat inaugura el curs 2003/2004 de formació d'adults

Prop de 150.000 alumnes es beneficiaran de l'àmplia oferta de formació

query_builder   19 setembre 2003 14:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura el curs 2003/2004 de formació d'adults

Prop de 150.000 alumnes es beneficiaran de l'àmplia oferta de formació

Avui s’ha inaugurat el curs 2003/2004 de formació d’adults que du a terme el Departament de Benestar i Família. Uns 150.000 alumnes accediran a aquests cursos. També, per segon any consecutiu, el Departament de Benestar i Família posa en marxa el 22 de setembre el programa Graduï’s ara en secundària, adreçat a persones majors de 18 anys que no poden assistir als centres i aules d’adults que imparteixen aquest ensenyament. El programa permet preparar-se, des de casa, per a l’obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària (titulació bàsica que substitueix l’antic Graduat Escolar).

Barcelona, 19 de setembre de 2002

La Consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha inaugurat avui el curs 2003/2004 de formació d’adults en un acte al que han assistit prop de 150 directors/es i coordinadors/es dels centres i aules de formació d’adults de tot Catalunya i que depenen del departament de Benestar i Família.

Aquest nou curs es caracteritza per la consolidació de la nova etapa en la formació d’adults iniciada el curs passat que ha tingut molt en compte les noves necessitats dels ciutadans i que ofereix una oferta formativa diversificada, a través de noves maneres d’aprendre i ampliant la utilització de les noves tecnologies.

Per respondre a les noves necessitats dels potencials usuaris s’ha ampliat l’oferta del coneixement de la llengua pròpia del país a la població nouvinguda; així mateix, a banda de les tradicionals classes presencials, per a la obtenció del Graduat en Secundària s’ofereix la modalitat a distància i la possibilitat d’obtenir el títol directament a través de proves específiques.

Per això, per segon any consecutiu, el Departament de Benestar Social posarà en funcionament el pròxim 22 de setembre el programa “Graduï’s ara en secundària”, adreçat a les persones majors de 18 anys que no poden assistir als centres i aules d’adults que imparteixen aquests ensenyaments. El programa permet preparar-se, des de casa, per a l’obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària (nova titulació bàsica que, d’acord amb la LOGSE, substitueix l’antic Graduat Escolar). Es podrà seguir des de casa a través d’un programa que emetrà, com el curs passat, el canal 33 (K-33) de Televisió de Catalunya.

Aquest programa, tot i el seu caràcter formatiu i la franja horària en la qual s’emet, té una audiència i una quota de pantalla importants.

CONEIXEMENT.

EI 57% dels catalans han vist (coneix) el programa ’Graduï’s. Ara en Secundària’, malgrat ser un espai que s’ofereix en la franja de matí que hi ha poc consum televisiu i no ser una programació diària.

QUOTA DE PANTALLA.

EI programa ’Graduï’s. Ara en Secundària’ té un 8’1 % de quota de pantalla, superant el 6’8% que té el K-33. Aquesta dada representa una mitjana de 42.000 telespectadors. És el cinquè programa més vist a Catalunya en la seva franja horària.

CREIXEMENT.

Des de la seva aparició en pantalla, el programa ha incrementat un 324% la seva audiència.