DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

Xavier Arbós Marín, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern

Nascut a Barcelona l’any 1954.

És catedràtic emèrit de Dret constitucional de la Universitat de Barcelona. Part de la seva activitat acadèmica l’ha desenvolupat a la Universitat de Girona, on va ser degà de la Facultat de Dret.

Llicenciat i doctor en Dret per la Universitat de Barcelona, té també un diploma d’estudis avançats de Sciences-Po París. Ha sigut Becari Jean Monnet a l’Institut Universitari Europeu de Florència. Especialista en estudis sobre federalisme i relacions intergovernamentals, ha impartit docència de manera regular a diverses universitats estrangeres, com ara Lyon 2 i Còrsega. Igualment, ha estat professor convidat a les universitats de l’estat de Nova York a Albany, a la de Torí, a les de Mont-real i Laval al Quebec. És un expert en la política canadenca, i ha sigut president de l’Associació Espanyola d’Estudis Canadencs i del Consell Internacional d’Estudis Canadencs.

Cristina Campillo Cruellas, directora general d’Infraestructures Digitals

Nascuda a Badalona l’any 1968.

Enginyera de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Barcelona. Té una sòlida experiència en l’àmbit TIC, tant en l’empresa privada com en el sector públic, en diversos càrrecs de gestió i de direcció.

Va desenvolupar els primers anys de la carrera professional en el sector privat. Durant catorze anys va treballar per a diverses empreses en l’àmbit de les TIC. Es va iniciar a Nutrexpa, on va ocupar diversos càrrecs fins al de Responsable de Sistemes, i també com a cap de Projectes en l’àmbit del desenvolupament d’aplicacions. Més tard, va assumir el rol de directora d’Operacions a Servijob (empresa del Grup Godó) i posteriorment com responsable del Servei TIC a l’Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL).

El 2007 s’incorpora al sector públic, inicialment a la Diputació de Barcelona com a cap de projectes TIC, on va coordinar la implantació de diverses aplicacions i va gestionar contractes i serveis. El 2019 va incorporar-se a la Generalitat de Catalunya com a subdirectora general d’Infraestructures Digitals i Comunicacions Electròniques, càrrec que ha ocupat durant cinc anys, fins a assumir la direcció general d’Infraestructures Digitals.


DEPARTAMENT D’ECONOMIA I FINANCES

Víctor Soria Corral, director general d’Activitat Econòmica

Nascut a Barberà del Vallès l’any 1994.

És graduat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ampliar la seva formació acadèmica a la Universitat de Barcelona (UB) amb dos màsters: un sobre Internacionalització: Aspectes Econòmics, empresarials i juridicopolítics, i un altre d’Administració Pública Avançada.

En l’àmbit professional, ha estat assessor econòmic al Gabinet del tinent d’Alcaldia de l’Àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona.

Anteriorment, ha assessorat el Grup Parlamentari Socialista en matèria econòmica i ha estat encarregat de gestionar projectes europeus a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

Com a director general d’Activitat Econòmica, s’ocuparà de promoure estratègies i iniciatives per facilitar l'accés del teixit econòmic català al finançament i facilitar el desenvolupament de projectes estratègics a Catalunya. D’aquesta Direcció General en dependran la també nova Subdirecció General de Promoció Econòmica i l’Àrea d’Innovació Transformativa (fins ara anomenada Àrea d’Estratègia Econòmica).


DEPARTAMENT D’UNIO EUROPEA I AFERS EXTERIORS

Bekiu Kim Jung, delegat del Govern a Corea del Sud

Nascut a Premià de Mar l’any 1982.

Llicenciat en Traducció i Interpretació per la Universitat de Vic (UVic), té un postgrau en negocis i relacions euro-asiàtiques de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF) i un màster en direcció i administració d’empreses (MBA) de la Universitat de Navarra.

Des de l’any 2022, ha ocupat el càrrec de director de l’acadèmia Never Say Never / Iniesta Academy, amb seus a Seül i Barcelona, on ha liderat i ha gestionat projectes esportius i educatius. Prèviament, entre el 2021 i el 2022, va ser el director de l’entitat de la regió Àsia-Pacífic.

Entre 2017 i 2021, va exercir com a director de vendes i màrqueting a la Galician Marine Aquaculture i, anteriorment, entre 2013 i 2017, va treballar a Scytl Election Technologies, una empresa catalana líder mundial en vot electrònic. Durant aquesta etapa, va impulsar la introducció de plataformes de gestió electoral en diversos mercats internacionals, col·laborant amb governs i comissions electorals de països com Mongòlia, Tailàndia, Myanmar, Cambodja, el Vietnam, Hong Kong, Taiwan, Japó i Corea del Sud, entre d’altres.

Kim Jung també ha estat vinculat a la Generalitat. Quan l’any 2012 es va inaugurar l’oficina d’ACCIÓ a Seül, va ser elegit com el primer responsable de màrqueting d’ACCIÓ al país asiàtic. En aquesta posició va coordinar estudis de mercat, a més d’organitzar missions comercials per a diverses empreses catalanes interessades a expandir-se en aquesta regió, especialment en sectors com l’alimentació, el tèxtil, la indústria química, les ciutats intel·ligents i les tecnologies de la informació.

Alhora, Kim Jung ha estat una figura rellevant durant les visites oficials d’organismes de Corea del Sud a Catalunya. La seva dilatada experiència en l’àmbit empresarial i en el comerç internacional ha estat adquirida tant en el sector privat com en l’administració pública. Amb més de 25 anys dedicats a l’àmbit internacional, ha col·laborat amb empreses coreanes com LG Electronics i Hyundai Merchant Marine, així com amb empreses espanyoles amb una forta presència econòmica a l’Àsia i a Corea del Sud.


Joan Ganyet i Solé, Comissionat per al Foment de les Polítiques Relatives a les Relacions Inter pirinenques

Nascut a la Seu d’Urgell l’any 1946.

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB).

Com a director general d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya (2003–2010), va impulsar la Llei de Paisatge de Catalunya, en què s’establien les competències en les polítiques de muntanya i del litoral i en nuclis històrics, i la gestió de la Llei de Barris.

Del 2005 al 2006 va ser secretari general de la Comunitat de Treball dels Pirineus.

Del 2000 al 2022 va presidir la Comissió Interpirinenca de Poders Locals, formada pels ajuntaments de Barcelona, Tolosa, Foix, la Seu d’Urgell i els set comuns del Principat d’Andorra.

Va ser alcalde (1983-2003) i tinent d’alcalde (1979-1983) de la Seu d’Urgell.

Com a diputat al Parlament de Catalunya (1980-1999), va ser ponent de les Lleis d’Alta Muntanya (1983) i Forestal de Catalunya (1995).

De 1973 a 1983 va exercir com a arquitecte de forma independent.

El 1973 va cofundar l’associació cívica i política Grups de l'Alt Pirineu.

És autor dels llibres de fotografia Pell, Tolstoi/traces i Scherzo d’Itàlia, i membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i acadèmic de la Societat Andorrana de Ciències.



DEPARTAMENT DE TERRITORI, HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Santi Martínez Farrero, president del consell d’administració d’Energies Renovables Públiques de Catalunya

Nascut a Erinyà l’any 1958.

És doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona, màster en Societat de la Informació i el Coneixement a la Universitat Oberta de Catalunya, i llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i en Tècniques de màrqueting també per la UOC.

Abans de presidir L’Energètica va ser fundador i director general de la consultora KM0 Energy, dedicada a l’acceleració de la transició energètica a Catalunya amb fonts renovables i distribuïdes, promocionant parcs solars de menys de 5 MW i comunitats energètiques arreu del país. En la seva etapa al capdavant de l’empresa ha acompanyat la creació de 140 comunitats energètiques i el desenvolupament de 22 parcs, amb un total de 89 MW de potència. Va ser fundador i primer president d’ENTRA, l’associació espanyola de foment de l’agregació i la flexibilitat, i vicepresident de GEODE, que associa les petites i mitjanes empreses elèctriques locals a Europa.


DEPARTAMENT D’EMPRESA I TREBALL

Ricard Bellera, director general de Diàleg Social

Nascut a Berlín l’any 1965.

És periodista i gestor intercultural, i ha compaginat diverses professions en l’àmbit editorial i audiovisual amb responsabilitats en el moviment sindical.

En l’actualitat era el secretari de Treball i Economia de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, sindicat amb el qual va entrar en contacte l’any 1992 quan va començar a treballar a Barcelona com a freelance per a Círculo de Lectores i va esdevenir delegat per CCOO al comitè d’empresa.

Fill de mare alemanya i de pare català, va començar a treballar l’any 1983 per pagar-se els estudis i va passar per empreses i institucions alemanyes com Jacob’s, Philip Morris i Zapf, o l’Agència Alemanya de Desenvolupament Internacional (DSE). Després de diverses experiències com a redactor, realitzador multimèdia i gestor intercultural, el 2005 va entrar com a conseller EURES a la Secretaria d’Internacional de CCOO de Catalunya.

El 2009 es va incorporar a la Comissió Executiva com a secretari d’Internacional i va assumir, en el 10è Congrés, el 2012, la responsabilitat executiva sobre la Secretaria d’Internacional, Migracions i Cooperació. El 2015 va ser escollit president dels Consells Sindicals Interregionals a la Confederació Europea de Sindicats i es va incorporar a la seva Executiva, on va estar fins al 2019. A l’11è Congrés, el 2017, va passar a ser responsable de la Secretaria de Treball i Economia de CCOO de Catalunya, on és responsable d’anàlisi macroeconòmica, polítiques d’ocupació, qualificació i formació professional per a l’ocupació, i Seguretat Social.