La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, s’ha reunit aquest matí amb el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, per intercanviar opinions sobre qüestions relatives a assumptes socials de la ciutat. Un tema prioritari ha estat el desbloqueig del futur Consorci de Serveis Socials de Barcelona, integrat per la Generalitat i l’Ajuntament, i previst a la Carta Municipal. Aquest nou organisme ha de ser fonamental per apropar al màxim els serveis socials al ciutadà, racionalitzar la despesa i tendir cap a la universalització dels serveis socials.

En aquesta primera trobada s’ha obert el diàleg per tal que, amb consens i confiança mútua, el Consorci de Serveis Socials pugui començar a treballar des de la proximitat. Tant la consellera com el regidor han expressat el desig que el projecte es posi en  marxa el més aviat possible i que es formin comissions tècniques, si be no hi ha uns terminis establerts.

Així mateix tots dos han reconegut que és precisament a Barcelona i la seva àrea metropolitana un dels territoris on hi ha més mancances de serveis socials. També han coincidit en les ràtios que consideren que cal arribar en places residencials, de centres de dia i en atenció domiciliària. Així, per exemple, en l’atenció domiciliària, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya, l’objectiu de l’Ajuntament i de la Generalitat és arribar al 4% de cobertura al final d’aquesta legislatura, cosa que suposaria doblar el servei actual per anar-se acostant al nivell dels països socialment més avançats d’Europa.

A la reunió també s’ha abordat el tema dels sense sostre i dels immigrants irregulars. La consellera ha dit que l’actual llei d’estrangeria “te efectes col·laterals” que no afavoreixen la integració social i, per això, la Generalitat demanarà al govern central més competències en matèria d’immigració i continuarà treballant perquè es puguin donar permisos o visats de treball temporal als immigrants sense papers.